Μύδροι από Κοντονή: «Πρόκληση για κράτος δικαίου οι καθυστερήσεις στο Noor1»

Must Read

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και της Δικαιοσύνης, ένας πρώην υπουργός λέει τα πράγματα με το όνομά τους!

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, που μιλώντας στην εκπομπή «Η Δίκη» στο Open δεν μάσησε τα λόγια του. Αρχικά ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και Δικαιοσύνης σχολίασε ως πρόκληση τις καθυστερήσεις στο Noor1, αναφέρθηκε στην Παράγκα, στις δηλώσεις των παραγόντων και στις… σχέσεις του µε τον Ολυμπιακό.

«Διαφώνησα µε την αγορά του VAR από το δηµόσιο ταμείο. Αυτή ήταν δουλειά της Σούπερ Λιγκ. Αυτή έπρεπε να αγοράσει το VAR», τόνισε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού για να συνεχίσει: «Με την κάρτα φιλάθλου θα υπήρχε ακτινογραφία του τι γίνεται στο γήπεδο. Όταν φέραμε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, οι φίλαθλοι µε κοινούς δικηγόρους εμφανίστηκαν στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων για να την ακυρώσουν. Τελικά, δεν έγινε ποτέ. ∆εν ξέρω αν ενέδωσε η κυβέρνηση σε πιέσεις από τη Σούπερ Λιγκ. Ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορούσα να κινήσω καμία διαδικασία για το συγκεκριμένο θέµα».

Δείτε επίσης: Ο Σταύρος Κοντονής «αποδομεί» τις κατηγορίες κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου

Για το αν υπάρχει τώρα παράγκα, είπε: «Τώρα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Η παρέμβαση της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ που τοποθέτησε διοίκηση στην ΕΠΟ ήταν κάτι για το οποίο υπερηφανεύομαι. Η σημερινή διοίκηση κάνει προσπάθειες, θεωρώ ότι έχουν κάνει μια καλή δουλειά, αλλά αμφισβητείται έντονα για λόγους σκοπιμότητας από αυτούς που έλεγχαν την ΕΠΟ».

Ποιος είχε τον έλεγχο της ΕΠΟ τα προηγούμενα χρόνια: «Έχω ξαναπεί ότι ο Ολυμπιακός ασκούσε μια αυξημένη επιρροή σε θέματα της ΕΠΟ. Γι’ αυτό, ακριβώς, όποτε εγώ συγκρουόμουν µε την ΕΠΟ, εξέδιδε ανακοίνωση η ΠΑΕ ο Ολυμπιακός, αυτό είναι πρωτόγνωρο. Δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν και να κρυφτούν. Οφείλουμε στον μακαρίτη τον Κωστάκη Κουτσοκούµνη, γι’ αυτήν την προσπάθεια που έγινε. Χωρίς τον Κουτσοκούµνη και τον Θόδωρο Θεοδωρίδη δεν ξέρω αν θα τα καταφέρναμε τόσο καλά όσο τα καταφέραμε».

«Πρόκληση για ένα κράτος δικαίου οι καθυστερήσεις στο Noor1»

Για την καθυστέρηση στη δίκη των «στημένων» (Συμμορία): «Όχι βέβαια, δεν είμαι ευχαριστημένος για την καθυστέρηση. Είχαµε ετοιμάσει ένα πλαίσιο μέτρων, για να επιταχύνουμε τους ρυθμούς της Δικαιοσύνης και αυτά μείνανε στο ράφι… Έφερα νομοσχέδιο, αλλά μόλις έφυγα καταργήθηκε. Έχω φαίνεται κάτι βάλει στην πρίζα».

Στην υπόθεση του Noor1 κάνατε αυτό που έλεγε η συνείδησή σας; «Απολύτως… Βρήκα κάποιες καταθέσεις στο γραφείο µου, όταν ανέλαβα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τις οποίες αμέσως διαβίβασα στην αρμόδια Εισαγγελέα και ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου. Επίσης, όταν διαπίστωσα ως υπουργός Δικαιοσύνης ότι είχε περάσει απαράδεκτα υπερβολικός χρόνος από την καθαρογραφή της πρώτης απόφασης, ζήτησα να ελεγχθούν πειθαρχικά οι υπεύθυνοι γι’ αυτήν την καθυστέρηση. Είναι ποτέ δυνατόν 17 µήνες για να καθαρογραφεί µία απόφαση; ∆εν γνωρίζω τι απέγινε µε αυτό το Πειθαρχικό. Είναι πρόκληση για ένα κράτος δικαίου οι καθυστερήσεις στο Noor1».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This