Σάββατο 19/6/2021

Αδικαιολογήτως απών στον κυβερνοπόλεμο μεταξύ Τούρκων κι Ελλήνων χάκερ ο Γεραπετρίτης

Παράλληλα με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε πολιτικό επίπεδο, σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες μέρες κυβερνοπόλεμος ανάμεσα σε χάκερ, προερχόμενους από τις δύο χώρες, και ενώ από ελληνικής πλευράς ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής λάμπει δια της… απουσίας του. Σε οποιαδήποτε σοβαρή δυτική χώρα, με αυτά που γίνονται, ο αρμόδιος υπουργός θα είχε υποβάλει την παραίτησή του.
Την αρχή έκαναν το απόγευμα της Παρασκευής Τούρκοι χάκερ, οι οποίοι προχώρησαν σε συντονισμένη, μαζική επίθεση σε ιστοσελίδες κρατικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του Χρηματιστηρίου Αθηνών ακόμα και της ΕΥΠ.

Η απάντηση από τους Έλληνες χάκερ, τους επονομαζόμενους Anonymous Greece, ήρθε μία μέρα μετά, το Σάββατο, όταν «έριξαν» τουρκικές ιστοσελίδες.

«Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι χθες, έτσι και εμείς μια μέρα μετά ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούργια χτυπήματα θα ανεβαίνει νέο άρθρο. Εμείς τώρα θα δείξουμε τι έχουμε χτυπήσει μέσα σε λίγες ώρες» ανέφεραν στο μήνυμά τους οι Έλληνες χάκερ, που, μεταξύ άλλων, έθεσαν εκτός λειτουργίας τις ιστοσελίδες της ΜΙΤ (μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας), της αστυνομίας και δύο κορυφαίων εφημερίδων.

Ωστόσο, νέο πρόβλημα παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι με την ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Για άγνωστο λόγο σταμάτησε να λειτουργεί κανονικά, οπότε χρειάστηκε οι τεχνικές υπηρεσίες να την επαναφέρουν στην κανονική ροή της.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «φρόντισε να αναβαθμίσει τα ζητήματα κυβερνοασφάλειας για πρώτη φορά εισάγοντας μια γενική διεύθυνση στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ήδη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για να αναμένουμε την αναβάθμιση όλων των υποδομών έτσι ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ασφάλεια στο επίπεδο του διαδικτύου». Ωστόσο, στην πράξη όλα αυτά αποδείχτηκαν ανεπαρκή!

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «εκτέθηκε ανεπανόρθωτα το επιτελικό κράτος. Άφησαν τη χώρα απροστάτευτη και προκαλούν στους πολίτες ανασφάλεια». Αλλά και ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο facebook, ανέφερε: «Όταν διορίζεις αρχικατάσκοπο έναν με πτυχίο μουσικής γιατί του χρωστάς ποιος ξέρει τι, τότε έρχεται άλλο ένα ξεφτίλισμα του “επιτελικού σου κράτους” αλλά δυστυχώς και της χώρας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ