Κυριακή 13/6/2021

«Καταπέλτης» ο Κ. Βελόπουλος για τους Patriot: «Ανοίγετε τρύπα στην άμυνα της χώρας»

Την έντονη αντίδραση του πρόεδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου προκάλεσε η πρόθεσή της κυβέρνησης να στείλει μία από τις έξι Μοίρες των αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot PAC-3 για την προστασία της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Κ. Βελόπουλος ήταν «καταπέλτης» στο βήμα της βουλής, δηλώνοντας ότι: «Προσέξτε γιατί κάνετε κι άλλα εγκλήματα. Γιατί ξηλώνετε το οπλικό σύστημα της χώρας και το πάτε στην Σαουδική Αραβία, για να προστατευτεί λέει από το Ιράν, που είναι η μοναδική χώρα που μας δίνει πετρέλαιο εδώ και χρόνια. Ξηλώνετε την αεράμυνα της χώρας. Ανοίγετε τρύπα στην άμυνα της χώρας όταν απέναντί μας έχουμε την Τουρκία. Μην ανοίγετε κερκόπορτες».

Δείτε επίσης: Τσουνάμι κινητοποιήσεων για το μεταναστευτικό! Φοβισμένη η κυβέρνηση από τις αντιδράσεις (video)

Σημειώνεται ότι Ελλάδα και Σαουδική Αραβία έχουν συμφωνήσει την αποστολή ελληνικής συστοιχίας αντιαεροπορικού συστήματος Patriot στη Σ. Αραβία για να αντιμετωπιστούν πυραυλικές επιθέσεις από το Ιράν.

Από την μεριά της, η Σαουδική Αραβία υποτίθεται ότι θα αναλάβει την δωρεάν αναβάθμιση των ελληνικών συστημάτων Patriot χωρίς, όμως, να υπάρχει καμία έγγραφη δέσμευση.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑ διαθέτει 6 Μοίρες Κατευθυνόμενων Βλημάτων Patriot, με συνολικά 2 Κέντρα Συντονισμού-Πληροφοριών και 6 Σταθμούς Ελέγχου Εμπλοκής με 6 Σταθμούς εκτόξευσης το καθένα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ