«Μετά κόπων και βασάνων» πέρασε η ρύθμιση για τους αποφοίτους κολεγίων από την Ολομέλεια

Must Read

Με φόντο τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση που επιτρέπει σε αποφοίτους κολεγίων να διορίζονται στο Δημόσιο χωρίς αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Το επίμαχο άρθρο, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, ψηφίστηκε χθες το πρωί μόνο με τις «γαλάζιες» ψήφους (153 «ναι»), ενώ 136 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛ., το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 καταψήφισαν. Εγκρίθηκαν, επίσης, (με ευρύτερη πλειοψηφία, καθώς υπερψήφισαν και ορισμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης) οι διατάξεις για τη σύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ με την αξιολόγησή τους, καθώς και για την αναστολή λειτουργίας των 37 νέων τμημάτων.

Δείτε επίσης: Μαζική κατάρρευση κυβερνητικών ιστοσελίδων – Επανήλθαν μετά τις 22:30

Η ονομαστική ψηφοφορία διεξήχθη εν μέσω έντασης και οξύτητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος, καταγγέλλοντας ταυτοχρόνως ότι η Νίκη Κεραμέως παραπλάνησε σκοπίμως τη Βουλή, μη καταθέτοντας την επιστολή της Κομισιόν και αποκρύπτοντας το επίμαχο έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ, που μιλά για «ανεπίτρεπτη παραβίαση του Συντάγματος».

Σφοδρή κριτική δέχθηκε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ το Κίνημα Αλλαγής προειδοποίησε ότι θα εξαντλήσει όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This