Αντίθετη η ΕΕ στα πλωτά φράγματα – Μας θέλουν «πάρκινγκ» μεταναστών…

Must Read

Αντίθετη μοιάζει να είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης για εγκατάσταση πλωτού φράχτη μήκους 2.700 μέτρων με σκοπό  την ανάσχεση του μεταναστευτικού τσουνάμι.

Κατά την σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων τύπου ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Ένωσης δήλωσε σχετικά με το φράγμα: «Ενημερωθήκαμε για τα σχέδια της κυβέρνησης από τον Τύπο. Θα έρθουμε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα τί σχεδιάζουν και ποιοί είναι οι στόχοι της εγκατάστασης ενός φράγματος», απάντησε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής όταν ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση προς τον Τύπο για το «πλωτό φράγμα» που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Η Επιτροπή θα διαδραματήσει πλήρως το ρόλο της σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου», είπε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «είναι δύσκολο να κάνουμε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση για το θέμα, καθώς δεν έχουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου».

Και συνεχίζοντας τόνισε τα εξής: «Αυτό που είναι σαφές είναι ότι τέτοιου είδους φυσικά τείχη δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στην αναζήτηση ασύλου που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι πρωτίστως αρμοδιότητα των κρατών μελών, αλλά η αρχή της μη επαναπροώθησης πρέπει να γίνεται σεβαστή, καθώς και οι γενικές αρχές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

Για όποιον δεν κατάλαβε θα βοηθήσουμε στην μετάφραση: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίθετη σε κάθε δική μας προσπάθεια αποτροπής και επαναπροώθησης. Είναι αντίθετη και στα κλειστά κέντρα (και αυτό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το σχέδιο δεν προχωράει) είναι αντίθετη και στο πλωτό φράγμα. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει ότι θα είμαστε μιας χώρα φτηνού τουρισμού βορειοευρωπαίων και απέραντο πάρκιν «προσφύγων». Αν δεν αποφασίσουμε μόνοι μας να παρακάμψουμε την Ευρωπαϊκή πολιτική εφαρμόζοντας την δικιά μας, σύντομα θα γίνουμε Ισλαμαμπάντ…

Δείτε επίσης: ΝΔ όπως ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό! Τάζουν αντισταθμιστικά οφέλη στους νησιώτες που δεν «τσιμπάνε»

Επίκαιρη επερώτηση 64 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ 64 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν επερώτηση για το προσφυγικό στην οποία αναφέρουν:

«Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στην πολιτική της ενεργητικής και παθητικής αποτροπής στο προσφυγικό. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ανθρωπισμός, τα δικαιώματα προσφύγων και τοπικών κοινωνιών, αλλά και η οποιαδήποτε αποτελεσματικότητα απέχουν παρασάγγας από την πολιτική τους.

Η Μόρια των 22.000, τα νησιά των 50.000, τα κλειστά κέντρα – φυλακές, οι ανοιχτές δομές με τους ωφελούμενους του ΟΑΕΔ υπό απόλυση και χωρίς τις αναγκαίες ειδικότητες του πεδίου, οι εκτός νομιμότητας απορρίψεις αιτημάτων ασύλου, το σχέδιο ενεργής αποτροπής με πλωτούς φράχτες, η εγκατάλειψη των ασυνόδευτων ανήλικων και οι απελάσεις αυτών που είναι άνω των 15 ετών, η υπονόμευση της εκπαίδευσης των παιδιών, ο αποκλεισμός ακόμα και ευάλωτων ομάδων από την πρόσβαση στην Υγεία λόγω μη έκδοσης ΑΜΚΑ, δεν μπορούν να είναι πολιτικές ενός κράτους δικαίου που σέβεται τη Δημοκρατία και τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, παρότι μετά από έξι μήνες ανακάλυψαν την κομβική σημασία ενός Υπουργείου για την Μεταναστευτική Πολιτική, διολισθαίνουν κάθε μέρα και περισσότερο σε πολιτικές ακροδεξιάς κοπής που διακατέχονται από μισαλλοδοξία και ξενοφοβία. Προσβάλλουν το αίσθημα αλληλεγγύης του λαού μας, βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, εμπαίζουν τις τοπικές κοινωνίες που δηλητηρίασαν προεκλογικά και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Βρισκόμαστε σταθερά απέναντί τους. Η κατάθεση της Επίκαιρης Επερώτησης είναι το επιστέγασμα των παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αλλά ο αγώνας για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική, μαζί με την συμβολή μας στη λύση των ζητημάτων με συγκεκριμένο σχέδιο, θα συνεχιστεί εντός και εκτός του Κοινοβουλίου σε αλληλεπίδραση με το κίνημα αλληλεγγύης και όλους τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες της χώρας».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This