Από τα έδρανα στην… κερκίδα: Ποιες ομάδες υποστηρίζουν οι «ένοικοι» της Βουλής

Must Read

Και η Βουλή έχει την κερκίδα της. Οι εθνοπατέρες δεν θα μπορούσαν να μην υποκύψουν στη γοητεία της στρογγυλής θεάς, με δεκάδες βουλευτές και υπουργούς να συχνάζουν στα γήπεδα, ενώ πολλοί έχουν βγάλει εισιτήρια διαρκείας. Κάποιοι το διατυμπανίζουν και κάποιοι το αποσιωπούν.

Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε μετά και το πρόσφατο μπάχαλο στο ποδόσφαιρο, μερικές φορές οι ταγοί μας επιλέγουν να μην παίρνουν θέση καθαρά υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Επειδή όμως «ουδέν κρυπτόν», σας παρουσιάζουμε τις ποδοσφαιρικές φυλές της Βουλής, η οποία είναι ομολογουμένως… διχασμένη.

Γνωστός ολυμπιακός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ «ερυθρόλευκος» είναι και ο Αντώνης Σαμαράς, με τους ψιθύρους να συνδέουν την απουσία του πρώην πρωθυπουργού στην ψηφοφορία για τον ΠΑΟΚ -πέρα από τη γενικότερη δυσαρέσκεια του με το Μαξίμου- και με τα οπαδικά του αισθήματα. Παναθηναϊκός, αλλά με φιλοπαοκικές τάσεις, όπως έχει δηλώσει δημοσίως, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ λάτρις του «Τριφυλλιού» είναι και η Φώφη Γεννηματά, που ακολουθεί την παράδοση του αείμνηστου πατέρα της. Ολυμπιακός είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γνωστός παοκτζής ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ οπαδός του Πανιωνίου δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δείτε επίσης: Συνέντευξη Νεκτάριος Φαρμάκης: «Ένας για όλους και όλοι για έναν»

Παρόλο που ουδείς πολιτικός αρχηγός δηλώνει ΑΕΚ, πολλοί είναι οι «κιτρινόμαυροι» υπουργοί και βουλευτές, όπως ο Γιάννης Βρούτσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Φανατικός αεκτζής είναι φυσικά και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ πιστοί στην ομάδα είναι και οι συνάδελφοί του Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Δημήτρης Βίτσας και Νεκτάριος Σαντορινιός. Οπαδοί της ΑΕΚ δηλώνουν και οι Κώστας Κυρανάκης και Σίμος Κεδίκογλου της Ν.Δ., ενώ πολλοί είναι οι «άρρωστοι» ενωσίτες που δεν επανεξελέγησαν, όπως ο Πάνος Καμμένος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Πάντζας. 

Φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που παρακολουθούν, όποτε μπορούν και εκ του σύνεγγυς, την πορεία του «Τριφυλλιού» είναι οι Νότης Μηταράκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Νίκος Δένδιας, Αδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Δήμας, Κωστής Χατζηδάκης, αλλά και ο Κώστας Τσιάρας, ο οποίος  «συνελήφθη» πολλάκις στο γήπεδο μαζί με το γιο του. Οι «πράσινοι» βέβαια δεν περιορίζονται στα στενά όρια του υπουργικού συμβουλίου, καθώς φανατικοί παναθηναϊκοί είναι και οι «γαλάζιοι» Θάνος Μπούρας και Γιώργος Κώτσηρας, αλλά και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς (αν και παρακολουθεί και τον Πανιώνιο), όπως και οι Αλέκα Παπαρήγα, Λιάνα Κανέλλη και Γιάννης Γκιόκας του ΚΚΕ. 

Όσο για τους «γαλάζιους» παοκτζήδες, που με βαριά καρδιά είπαν «ναι» στη φωτογραφική τροπολογία Αυγενάκη, ξεχωρίζει ο Σταύρος Καλαφάτης, του οποίου ο θείος είχε διατελέσει και πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την περασμένη εβδομάδα, όταν αναγκάστηκε να εισηγηθεί στους συναδέλφους του την υπερψήφιση της ρύθμισης που αφαιρεί βαθμούς από την ομάδα του. Εκ των πιο δεδηλωμένων νεοδημοκρατών παοκτζήδων είναι οι Σάββας Αναστασιάδης, Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Κούβελας, ενώ γνωστοί για την αγάπη τους στον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εφη Αχτσιόγλου, αλλά και ο Κώστας Ζουράρις

Την ίδια ώρα, από τους πιο γνωστούς ολυμπιακούς του Κοινοβουλίου είναι, εκτός του πρωθυπουργού, οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Νικήτας Κακλαμάνης και Ανδρέας Λοβέρδος. ΠΑΣ Γιάννενα, αλλά και φιλολυμπιακός, δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Ο «γαλάζιος» Θόδωρος Καράογλου είναι γνωστός ηρακλειδέας, Αρης είναι ο -επίσης νεοδημοκράτης- Κώστας Γκιουλέκας, ενώ ΟΦΗ δηλώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόσωπο των ημερών Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This