Για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μίλησε ο σύμβουλος του Κυριάκου, Θάνος Ντόκος: «Η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού»

Must Read

Επιμένει στη συνεκμετάλλευση Αιγαίου, ανατολικής Μεσογείου και των ενεργειακών τους κοιτασμάτων ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Θάνος Ντόκος. Στηρίζει, δηλαδή, ως συνήθως την πάγια αμερικανική θέση.

Η ανθελληνική αυτή στάση εκ μέρους του «εκσυγχρονιστή» κ. Ντόκου, τη στιγμή που οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα και απειλούν με έρευνες και γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, προκαλεί ερωτήματα για το κατά πόσον απηχεί τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε προδίδεται απόφαση ξεπουλήματος των κυριαρχικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αν όχι, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απομακρύνει από τη θέση αυτή τον κ. Ντόκο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ανέφερε ότι «εφόσον ανακαλυφθούν σημαντικά κοιτάσματα στο Αιγαίο ή (το πιο πιθανόν) στην ανατολική Μεσόγειο, εφόσον το κοίτασμα εκτείνεται στις θαλάσσιες ζώνες και των δύο χωρών (περίπτωση Κατάρ – Ιράν), εφόσον η ποσότητα, η τιμή και οι τάσεις απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα επιτρέψουν την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος και, τέλος, εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει ότι αυτό τη συμφέρει, τότε θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης, με ποσοστά που θα καθοριστούν σύμφωνα με τα συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα».

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά που ο Θάνος Ντόκος μιλά για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο ή στην ανατολική Μεσόγειο από τη στιγμή που ανέλαβε τη θέση αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας. Προφανώς για να στηρίξει τις ανθελληνικές θέσεις του, ο κ. Ντόκος εμφανίστηκε και ανήσυχος για ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο. Κοινώς, μας λέει «να τα βρούμε», για να μην υπάρξει σύγκρουση με την Τουρκία.

Δεν έμεινε μόνο εκεί, όμως, ο κ. Ντόκος. Επιτέθηκε στη Γαλλία και στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τη μόνη χώρα που στηρίζει την Ελλάδα στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της, γιατί άσκησε βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This