Πέμπτη 24/6/2021

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Καμία γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο»

«Σε καμία περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ την ίδια στιγμή υποστήριξε πως η μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι η υφαλοκρηπίδα. Δεν δεχόμαστε καμία άλλη διαφορά» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης σε τηλεοπτική παρέμβασή του.

Επισήμανε, παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο διπλωματικό πεδίο, δεν επιθυμεί τη στρατιωτικοποίηση της κρίσης, ωστόσο είναι αποφασισμένη, εφόσον χρειαστεί, να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία με κάθε τρόπο. «Δεν πρέπει να τσιμπάμε στις επικοινωνιακές προκλήσεις της Τουρκίας» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό απέναντι στις εθνικές προκλήσεις να διαμορφώνεται και να συντηρείται ένα εθνικό μέτωπο».

Δείτε επίσης: Ο Πέτσας «πουλάει» πνεύμα με τη λιποθυμία της μαθήτριας

Στο μεταξύ, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης ότι προτίθεται να προβεί σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την καλεί να παρέμβει έτσι ώστε η Τουρκία να αφήσει στην άκρη τις προκλήσεις και την κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μιας χώρας-μέλους, της Ελλάδας, και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο που επίσης παραβιάζει.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ