Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Καμία γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο»

Must Read

«Σε καμία περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ την ίδια στιγμή υποστήριξε πως η μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι η υφαλοκρηπίδα. Δεν δεχόμαστε καμία άλλη διαφορά» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης σε τηλεοπτική παρέμβασή του.

Επισήμανε, παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο διπλωματικό πεδίο, δεν επιθυμεί τη στρατιωτικοποίηση της κρίσης, ωστόσο είναι αποφασισμένη, εφόσον χρειαστεί, να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία με κάθε τρόπο. «Δεν πρέπει να τσιμπάμε στις επικοινωνιακές προκλήσεις της Τουρκίας» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό απέναντι στις εθνικές προκλήσεις να διαμορφώνεται και να συντηρείται ένα εθνικό μέτωπο».

Δείτε επίσης: Ο Πέτσας «πουλάει» πνεύμα με τη λιποθυμία της μαθήτριας

Στο μεταξύ, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης ότι προτίθεται να προβεί σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την καλεί να παρέμβει έτσι ώστε η Τουρκία να αφήσει στην άκρη τις προκλήσεις και την κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μιας χώρας-μέλους, της Ελλάδας, και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο που επίσης παραβιάζει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This