Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Σόιμπλε: Eκεί που… έφτυνε τον Τσίπρα, τώρα τον «γλύφει»

Το είδαμε κι αυτό. Τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μιλάει με κολακευτικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα. Ποιον; Αυτόν που βασάνισε όσο κανένας άλλος τους Έλληνες και ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έκανε δύσκολη τη ζωή του Τσίπρα και των Ελλήνων ομολόγων του. Αυτόν που επέβαλε τα μνημόνια και ζητούσε Grexit.

Τώρα, αυτός ο «ναζί», στάζει μέλι  για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών . Ο νυν πρόεδρος του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου εκεί που… έφτυνε τώρα «γλύφει», καθώς αναφέρεται σε «επίτευγμα σημαντικής πολιτικής ηγετικής ικανότητας», ‘statesmanship’ όπως είναι η έκφραση στα αγγλικά.

Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε μιλώντας στη σημερινή έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Die Zeit» είπε: «Ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε ένα σημαντικό κατόρθωμα πολιτικής ηγετικής ικανότητας, διότι ξεμπλόκαρε τις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία», επαινώντας έτσι τον πρωθυπουργό: «για την πολιτική αντίσταση στο εσωτερικό».

Ο τίτλος της εφημερίδας είναι: «Υπερβολικά επιτυχημένος για τους Έλληνες. Ο Τσίπρας οδήγησε τη χώρα του έξω από την κρίση. Οι ψηφοφόροι του όμως δεν του συγχωρούν τα μέσα που μετήλθε».

Το άρθρο υπογράφει ο Μίχαελ Τούμαν, ο οποίος κάνοντας έναν απολογισμό της κυβέρνησης από τον Τσίπρα τον χαρακτηρίζει -ουσιαστικά- καλό μαθητή- αφού πέταξε τις… κορώνες και μπήκε στις ράγες των δανειστών, κάνοντας αυτά που ήθελαν. τονίζει: «Του είναι εύκολο να μιλάει αριστερά, όχι όμως και να ενεργεί αριστερά. Έμαθε γρήγορα και κατάφερε να εξαγάγει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από το μνημόνιο. Ολοκλήρωσε τις ιδιωτικοποιήσεις, αύξησε τους φόρους της μεσαίας τάξης, οδήγησε την χώρα του σε πλεονάσματα και αποκατέστησε την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές», συμπληρώνει ο Τούμαν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ