Η Βασιλική Θάνου εξέθεσε και τον Άδωνι Γεωργιάδη για τους ψευδείς ισχυρισμούς της Τσατάνη!

Must Read

Οξεία αντιπαράθεση είχαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Την αντιπαράθεση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του κ. Γεωργιάδη στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, σύμφωνα με τις οποίες όσα κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αποτελούν γεγονότα, που αποδεικνύουν την ύπαρξη ευρύτερης πολιτικής σκευωρίας, η οποία ξεπερνάει ακόμη και το σκάνδαλο Novartis.

  • Της Μαρίας Παναγιώτου

Ενέπλεξε δε και την κυρία Θάνου στον συλλογισμό του, αφού, μεταξύ άλλων, υιοθέτησε την άποψη της κυρίας Τσατάνη, η οποία κατέθεσε ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου όχι μόνο την «εδίωξε πειθαρχικά, αλλά ανέλαβε και την κρίση της δίωξης».

Η κυρία Θάνου, όμως, στην τηλεφωνική παρέμβασή της στην εκπομπή προσέφερε πληροφορίες, που αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί της κυρίας Τσατάνη είναι ψευδείς. Αποκάλυψε, πρώτα απ’ όλα, ότι ο πειθαρχικός έλεγχος της πρώην εισαγγελέως Εφετών παραγγέλθηκε μετά τις αναφορές που απέστειλαν στον Άρειο Πάγο τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης όσο και ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου για τον τρόπο με τον οποίο η κυρία Τσατάνη είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση.

Όπως επισήμανε η κυρία Θάνου, βάσει της σχετικής νομοθεσίας (ν.1756/1988) ήταν υποχρεωμένη από τη θέση της προέδρου να παραγγείλει τον σχετικό έλεγχο. Αποκάλυψε, επίσης, ότι η διάταξη με την οποία δόθηκε και στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου -εκτός από τον εισαγγελέα- η αρμοδιότητα να ασκεί πειθαρχική δίωξη ψηφίστηκε πολλούς μήνες πριν η κυρία Τσατάνη προβεί στην αρχειοθέτηση, επομένως δεν σχετίζεται με αυτήν την υπόθεση.

Η κυρία Τσατάνη είχε υποστηρίξει στην Προανακριτική πως η συγκεκριμένη διάταξη ψηφίστηκε, για να διωχθεί.

Η κυρία Θάνου αποκάλυψε, τέλος, ότι έδωσε την εντολή για διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου, αλλά η έκθεση-πόρισμα για το αποτέλεσμα του ελέγχου, βάσει του οποίου ασκήθηκε πειθαρχική αγωγή, έγινε από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβαν τα πειθαρχικά συμβούλια, τα οποία τιμώρησαν την κυρία Τσατάνη, όμως η κυρία Θάνου δεν είχε καμία συμμετοχή στις διαδικασίες.

Μετά τις αποκαλύψεις επανήλθε, ακόμη πιο καίρια, η τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του μετά την κατάθεση της κυρίας Τσατάνη είχε επισημάνει ότι η πρώην εισαγγελέας Εφετών είχε παραλείψει «να εξηγήσει το κίνητρο» με το οποίο κατάφερε μέσα σε 72 ώρες «να μελετήσει και να κατανοήσει χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας του σκανδάλου Βγενόπουλου».

Δείτε επίσης: Αδιόρθωτη η Μιζράχι – Νέα εμφάνισή της μπροστά από την πινακίδα που αναγράφει «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This