Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Επίδομα γέννας: Με το ένα χέρι τα δίνουν και με το άλλο τα παίρνουν

Με άκρα μυστικότητα και μόλις λίγες μέρες πριν ψηφιστεί το επίδομα γέννας η κυβέρνηση καταργεί ευνοϊκή ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές σε νέες μητέρες, φέρνοντας στα… ίσα κέρδη και ζημίες.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε η κα Αχτσιόγλου, με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, που φέρει την υπογραφή του τέως υφυπουργού, Ν. Μηταράκη, καταργήθηκε για τις γυναίκες που αποκτούν παιδί η δυνατότητα μείωσης κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη. Η μείωση ίσχυε για το χρονικό διάστημα των 12 μηνών απασχόλησης μετά το μήνα του τοκετού ή για το 12μηνο μετά τη λήξη της επιδότησης λοχείας. Και όπως είναι φυσικό, η κατάργηση αυτή μειώνει σημαντικά το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά για έναν ολόκληρο χρόνο…

«Οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης καταρρέουν»

«Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε το επίδομα γέννησης, ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας είχε φροντίσει να το αφαιρέσει κρυφά και προκαταβολικά από τις οικογένειες», σημειώνει χαρακτηριστικά η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.».

Συγκεκριμένα και βάσει αυτών που δήλωσε η κυρία Αχτσιόγλου, «με απόφαση του υπουργού Εργασίας καταργήθηκε η μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών που δικαιούνταν οι μητέρες ασφαλισμένες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό ή μετά τη λήξη της επιδότησης λόγω λοχείας. Η απόφαση αυτή μειώνει σημαντικά για δώδεκα μήνες το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά.

Οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταρρέουν από τις εν κρυπτώ απαράδεκτες ενέργειες του υπουργείου Εργασίας. Θα μπορούσαν αν μη τι άλλο να είναι πιο ειλικρινείς απέναντι στα νέα ζευγάρια».

Δείτε επίσης: Έρχονται 4.725 προσλήψεις σε αστυνομία, στρατό και υγεία, μέσω ΑΣΕΠ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ