Ποιος έφταιξε για την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ – Μομφές Πολάκη σε Βούτση και Τσακαλώτο

Must Read

Τις διαθέσεις για ρήξη που επικρατούν στην πλευρά της πλειοψηφίας εξέφρασε με τον δικό του, άκομψο τρόπο ο «αψύς Κρητικός» και ομοτράπεζος του Τσίπρα, Παύλος Πολάκης, ο οποίος αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου, κατά την οποία επανέλαβε το αξίωμα «κατακτήσαμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία», επιτέθηκε εναντίον των Ν. Βούτση και Ε. Τσακαλώτου, στους οποίους χρέωσε την εκλογική ήττα.

Στον πρώην πρόεδρο της Βουλής καταλόγισε ειδικότερα ότι απέφυγε να αλλάξει τις προβλέψεις Κοινοβουλευτικού Κανονισμού για τον τρόπο εκλογής των μελών στις ανεξάρτητες Αρχές, ώστε αντί της πλειοψηφίας των 4/5 να απαιτείται το 51% των ψήφων, με αποτέλεσμα να χαθεί η μάχη των τηλεοπτικών αδειών.

Σε έντονο ύφος ο κ. Βούτσης τον χαρακτήρισε «άσχετο», κάνοντας λόγο για «αντιθεσμική ξεφτίλα» και υπογράμμισε ότι η πρόταση Πολάκη αντιβαίνει στο Σύνταγμα και, άλλωστε, ουδέποτε συζητήθηκε στο κυβερνητικό επιτελείο. Παρ’ όλα αυτά ο Πολάκης έλαβε ξανά τον λόγο, για να απαντήσει ότι ήταν εφικτή η αλλαγή του κανονισμού στη βάση πολιτικής επιλογής.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ακάθεκτος -κάτι που τον ανέδειξε σε κεντρικό πρόσωπο αρνητικών σχολίων στα πηγαδάκια εκτός αιθούσης-, απέδωσε μεγάλο μέρος της εκλογικής αποτυχίας και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο. Χωρίς να τον ονομάζει, διερωτήθηκε για ποιον λόγο θα έπρεπε να είναι τόσο μεγάλο το «μαξιλάρι» ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ, απομακρύνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μεσαία τάξη.

Δείτε επίσης: Από δυο χωριά ο ΣΥΡΙΖΑ! Οδεύει προς διάσπαση – Η δήλωση Τσίπρα για τους «αρμούς της εξουσίας» προκάλεσε σάλο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This