Δευτέρα 14/6/2021

Bελόπουλος-Πολύδωρας: Η κυβέρνηση να ξεκινήσει από αύριο κιόλας τις επαναπροωθήσεις

«Πόλεμο με άλλα μέσα» χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ζήτημα ο π. υπουργός Βύρων Πολύδωρας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, εξηγώντας πως η ισπανική ακτή στην Αφρική είναι προκεχωρημένο φυλάκιο κι έτσι δεν πάνε οι Αφρικανοί στην Ισπανία και τη Γαλλία, και κάνουν κύκλο χιλιάδων χιλιομέτρων για να έρθουν από εδώ. Εξέφρασε μάλιστα τη δυσπιστία του για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αναγγέλλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του, λέγοντας ότι, ακόμη και αν σε 24 ώρες κριθεί ότι από τους 50.000 αιτούντες οι 10.000 δικαιούνται άσυλο και μπορούν να μείνουν και οι 40.000 πρέπει να φύγουν, τίποτα από τα δύο δεν μπορεί να γίνει, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δεν έχει άδικο ο κ. Πολύδωρας, αφού οι τεράστιοι αριθμοί οδηγούν κάθε προσπάθεια διαχείρισης του προβλήματος σε αποτυχία. Εκτός κι αν η χώρα μας αποφασίσει να ακολουθήσει τακτικές Ισπανίας, της χώρας που πολύ πρόσφατα δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την επαναπροώθηση μεταναστών που παράνομα μπήκαν στη χώρα και υπέβαλαν αίτημα ασύλου, καθώς αυτοί παραβίασαν τα σύνορά της. Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας απόφαση, η οποία επί της ουσίας δικαιώνει τις δαιμονοποιημένες στη χώρα μας «επαναπροωθήσεις», καθώς αναγνωρίζει το δικαίωμα μιας χώρας να υπερασπιστεί τα σύνορά της από παραβατικές συμπεριφορές.

Κάτι που επεσήμανε η Ελληνική Λύση, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση διασφαλίζει το δικαίωμα μιας χώρας να διαφυλάττει την ασφάλεια των συνόρων της από άτομα που εισέρχονται παράνομα σε αυτήν, αποτρέποντας ταυτόχρονα παραβατικές συμπεριφορές τους. Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, μάλιστα, καλεί την κυβέρνηση, από αύριο κιόλας, να ξεκινήσει τις νόμιμες μαζικές επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών για να ανασάνουν τα νησιά μας, αντί να κάνει επιτάξεις, να προκαλεί τους κατοίκους και να χτίζει νέα κέντρα.

Πάντως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιαστεί σχεδόν καθόλου από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

Δείτε επίσης: Από δυο χωριά ο ΣΥΡΙΖΑ! Οδεύει προς διάσπαση – Η δήλωση Τσίπρα για τους «αρμούς της εξουσίας» προκάλεσε σάλο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ