Bελόπουλος-Πολύδωρας: Η κυβέρνηση να ξεκινήσει από αύριο κιόλας τις επαναπροωθήσεις

Must Read

«Πόλεμο με άλλα μέσα» χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ζήτημα ο π. υπουργός Βύρων Πολύδωρας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, εξηγώντας πως η ισπανική ακτή στην Αφρική είναι προκεχωρημένο φυλάκιο κι έτσι δεν πάνε οι Αφρικανοί στην Ισπανία και τη Γαλλία, και κάνουν κύκλο χιλιάδων χιλιομέτρων για να έρθουν από εδώ. Εξέφρασε μάλιστα τη δυσπιστία του για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αναγγέλλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του, λέγοντας ότι, ακόμη και αν σε 24 ώρες κριθεί ότι από τους 50.000 αιτούντες οι 10.000 δικαιούνται άσυλο και μπορούν να μείνουν και οι 40.000 πρέπει να φύγουν, τίποτα από τα δύο δεν μπορεί να γίνει, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δεν έχει άδικο ο κ. Πολύδωρας, αφού οι τεράστιοι αριθμοί οδηγούν κάθε προσπάθεια διαχείρισης του προβλήματος σε αποτυχία. Εκτός κι αν η χώρα μας αποφασίσει να ακολουθήσει τακτικές Ισπανίας, της χώρας που πολύ πρόσφατα δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την επαναπροώθηση μεταναστών που παράνομα μπήκαν στη χώρα και υπέβαλαν αίτημα ασύλου, καθώς αυτοί παραβίασαν τα σύνορά της. Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας απόφαση, η οποία επί της ουσίας δικαιώνει τις δαιμονοποιημένες στη χώρα μας «επαναπροωθήσεις», καθώς αναγνωρίζει το δικαίωμα μιας χώρας να υπερασπιστεί τα σύνορά της από παραβατικές συμπεριφορές.

Κάτι που επεσήμανε η Ελληνική Λύση, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση διασφαλίζει το δικαίωμα μιας χώρας να διαφυλάττει την ασφάλεια των συνόρων της από άτομα που εισέρχονται παράνομα σε αυτήν, αποτρέποντας ταυτόχρονα παραβατικές συμπεριφορές τους. Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, μάλιστα, καλεί την κυβέρνηση, από αύριο κιόλας, να ξεκινήσει τις νόμιμες μαζικές επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών για να ανασάνουν τα νησιά μας, αντί να κάνει επιτάξεις, να προκαλεί τους κατοίκους και να χτίζει νέα κέντρα.

Πάντως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιαστεί σχεδόν καθόλου από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

Δείτε επίσης: Από δυο χωριά ο ΣΥΡΙΖΑ! Οδεύει προς διάσπαση – Η δήλωση Τσίπρα για τους «αρμούς της εξουσίας» προκάλεσε σάλο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This