Πέμπτη 17/6/2021

Ο Μουτζούρης ματαίωσε τη συνάντηση με τον Μηταράκη μέσω… Facebook: «Άλλα είχαμε συμφωνήσει, ας μην περιμένει αδίκως…»

Τη συνάντησή του με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ματαίωσε ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης με ανάρτησή του μέσω Facebook. Έτσι, ματαιώθηκε ταυτόχρονα η συνάντηση και των άλλων αυτοδιοικητικών του Β. Αιγαίου με τον υπουργό.

Δείτε επίσης: Προανακριτική! Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ! – Αρνήθηκε να εμφανιστεί ο «Σαράφης» και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του

Ο κ. Μουντζούρης υποστηρίζει ότι η συμφωνία υπήρξε ώστε οι δύο πλευρές να επιστρέψουν σε διαπραγμάτευση σε μηδενική βάση για τις δομές στα νησιά.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης στην ανάρτηση του αναφέρει:
«Την Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να “παγώσουν” τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι “υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές”. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως της».

Ο Νότης Μηταράκης διέψευσε περί άλλης συμφωνίας, λέγοντας πως από την αρχή μίλησε για προθεσμία μιας βδομάδας στους νησιώτες, ώστε να υποδείξουν εναλλακτικές τοποθεσίες για τις δομές: «Χθες είπα ότι έχουμε δώσει μια εβδομάδα διορία στην τοπική αυτοδιοίκηση αν κρίνει ότι οι τοποθεσίες που έχουν βρεθεί ότι δεν είναι βέλτιστες να μας υποδείξει εναλλακτική τοποθεσία. Αυτό δεν αλλάζει τον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα. Τα έργα θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής