Τι διαφορά δίνουν στη ΝΔ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Must Read

Από 8 έως και 15,5 μονάδες η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.  

Στο ίδιο αποτέλεσμα ψήφου καταλήγουν και οι έξι δημοσκοπήσεις, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα. Μετά τις τρεις πρώτες (από ALCO, Metron Analysis και Prorata), οι οποίες συνέκλιναν στο γεγονός ότι η πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία θεωρείται δεδομένη, με αυξημένη την πιθανότητα αυτοδυναμίας, τρεις ακόμα δημοσκοπήσεις συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα για τις επερχόμενες εκλογές.

Η Public Issue κατέγραψε προβάδισμα 15,5 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, στην πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 42,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 8%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, η Ελληνική Λύση με 3% και το Μέρα25 με, επίσης, 3%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36% στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ποσοστό 28%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%. Στο όριο της εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, καθώς και τα δύο κόμματα καταγράφουν ποσοστό 3%.

Από την άλλη, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκύψει τετρακομματική βουλή η δημοσκόπηση της RASS, που έγινε για λογαριασμό του Action 24, με την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου στο όριο της εκπροσώπησης και τους Βαρουφάκη και Χρυσή Αυγή να μένουν εκτός Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,7%, το Κίνημα Αλλαγής 8,2%, το ΚΚΕ 5,9% και η Ελληνική Λύση 3,2%. 

Αυτοδυναμία με 160 έδρες για τη ΝΔ και διαφορά 11,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» η δημοσκόπηση της Interview, που δίνει στη ΝΔ ποσοστό ψήφων, που κυμαίνεται από 32.7% έως 38.7%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόρασης. Σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ φαίνεται στο 11.5% , με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει ποσοστό 22.4% και η ΝΔ 33.9%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This