Δευτέρα 21/6/2021

Ο Παναγιώτης Δημητράς μετά τον πάτερ Αντώνιο κάνει (ξανά) μήνυση σε ιερέα

«Φάμπρικα» δικαστικών διώξεων κατά κληρικών έχει ανοίξει ο Παναγιώτης Δημητράς. Ο πως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία» ο «επαγγελματίας δικαιωματιστής», δικηγόρος στο επάγγελμα και φανατικός εκκλησιομάχος, εκμεταλλεύθηκε για άλλη μια φορά τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου προκειμένου να κινηθεί νομικά κατά του πρωτοπρεσβύτερου Ευστρατίου Δήσσου του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου.

Δείτε επίσης: Δ. Παπαγγελόπουλος: «Άξια θαυμασμού η μηδενική αξιοπιστία του Σάμπυ Μιωνή»

Αιτία, η ανοιχτή επιστολή του κληρικού προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, με την οποία τον καλεί να αναθεωρήσει την απόφασή του για δημιουργία κλειστής δομής στο νησί. Ο Παναγιώτης Δημητράς δρα τώρα υπό την κάλυψη του λεγόμενου Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων.

Η ιστορία με τις… μηνύσεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημητράς στοχοποιεί εμμονικά ιερωμένους. Τον Νοέμβριο του 2019 μήνυσε τον π. Αντώνιο Παπανικολάου της «Κιβωτού του Κόσμου» για δήθεν «ξενοφοβικό παραλήρημα», επειδή η Κιβωτός σε δύο επιστολές της, το 2017 και το 2019, ζήτησε για λόγους προστασίας δύο δομών της στη Χίο να μην κατασκευαστούν κοντά τους προαναχωρησιακά κέντρα μεταναστών.

Ο Παναγιώτης Δημητράς είναι μια περίεργη και ύποπτη δημόσια φυσιογνωμία. Είναι δικηγόρος και καλύπτει το νομικό bullying στο οποίο επιδίδεται πίσω από το ανύπαρκτο -πλέον- διεθνώς Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Επιστρατεύει το κύρος της συγκεκριμένης, αλλά ανύπαρκτης ΜΚΟ-σφραγίδας για να απειλεί και να «εκβιάζει» δικαστικά όσους θεωρεί, στη δική του αντίληψη και κοσμοθεωρία, «εχθρούς». Το Παρατηρητήριο και ο Δημητράς έχουν βαθύ παρελθόν με αντεθνικούς και εκκλησιομαχικούς κύκλους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ