Νίκος Παππάς στην Προανακριτική: «Καλέστε για κατάθεση τον Σαμαρά»

Must Read

Καταρρίπτει πλήρως τους ανυπόστατους ισχυρισμούς και τα μυθεύματα του Σάμπυ Μιωνή ο Νίκος Παππάς, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε στήθηκε παραδικαστικό κύκλωμα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ούτε υπήρξε εκβιασμός ή χρηματισμός, ενώ την ίδια ώρα δίνει στεγνά τον Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας μετ’ επιτάσεως να καταθέσει στην Προανακριτική, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Καταθέτοντας στην επιτροπή, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ., κατηγορώντας την ότι «επειδή έχει πέσει σε ξέρα, κατεργάζεται ανοησίες, εργαλειοποιώντας την κατάθεση Μιωνή».

Όπως ξεκαθάρισε, η επίμαχη συνάντηση του ιδίου, του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Σάμπυ Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου, το 2016, έγινε μετά από παράκληση της κυβέρνησης του Ισραήλ. Μάλιστα, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι μπροστά του έγινε οποιαδήποτε προσπάθεια εκβιασμού, αλλά και ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «είχε συγκροτήσει παραδικαστικό μαγαζί», όπως θέλει να πείσει η πλειοψηφία, η οποία, όπως σχολίασε, «έχει φτιάξει κατηγορούμενο, αλλά ακόμη ψάχνει να βρει τις κατηγορίες».

Την ίδια ώρα ο Νίκος Παππάς «άδειασε» τον Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας από τα μέλη της πλειοψηφίας της Προανακριτικής να τον καλέσουν άμεσα για εξηγήσεις, αλλιώς θα είναι «κότες τρίλειρες και μαυροπουπουλάτες», όπως είπε. «Αν θέλει να σώσει την αξιοπιστία της, η επιτροπή πρέπει να καλέσει τους κυρίους Σαμαρά, Φιλιππάκη, Παπασταύρου, τους δικηγόρους τους και την κυρία Παπαδάκου» ξεκαθάρισε στην κατάθεσή του, προσθέτοντας με νόημα: «Εκτός κι αν φοβάστε τον κ. Φιλιππάκη, που μπορεί να έχει πολλά να πει για ραντεβού με τον κ. Σαμαρά».

Αναρωτήθηκε δε εάν και το 2013 επί Σαμαρά υπήρχε αίτημα για την επίτευξη συμφωνίας από την άλλη πλευρά ή «εάν αυτή έγινε μόνο για τη λίστα Λαγκάρντ, ώστε να εξαφανιστούν τα ενοχλητικά δημοσιεύματα και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη επιχειρηματική δραστηριότητα των Μιωνή-Παπασταύρου».

Πάντως, ο Νίκος Παππάς, ερωτηθείς για το περιεχόμενο της συμφωνίας που κατέθεσε ο Ισραηλινός επιχειρηματίας και εάν αυτή αναφερόταν σε δικαστικές πράξεις, πρότεινε να κληθούν οι δικηγόροι και των δύο πλευρών στην Προανακριτική, ώστε «να δούμε ποιος απαίτησε να υπάρχει ρήτρα».

Δείτε επίσης: Υπόμνημα κόλαφος για τα μυθεύματα Μιωνή

Την ίδια ώρα τα μέλη της Προανακριτικής έγιναν μάρτυρες της άθλιας προσπάθειας του Θάνου Πλεύρη να εμπλέξει τον πρωθυπουργό, αλλά και τη σύζυγό του στην υπόθεση, παρότι είναι παραπάνω από σαφές ότι αυτή αφορά αποκλειστικά την… ομάδα Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, ο «γαλάζιος» εισηγητής -προφανώς εξυπηρετώντας πολύ συγκεκριμένες σκοπιμότητες- ρώτησε τον Νίκο Παππά εάν έχει «εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν τη σκέψη ότι η καταδίωξη του κ. Παπασταύρου θα σταματούσε μόνο αν σας έδινε κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι;», με τον ίδιο να απαντά «ποτέ».

Να σημειωθεί ότι στην έναρξη της συνεδρίασης κατατέθηκε στην Προανακριτική υπόμνημα του Ιωάννη Φιλιππάκη, στο οποίο παρατίθενται αναλυτικά τα γεγονότα από το 2012, ενώ για την κατάθεση Μιωνή αναφέρεται ότι «βρίθει από ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία».

Δείτε επίσης: Εκοιμήθη ο Άγιος των Φυλακών, π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This