6-8-2020

Νότης Μηταράκης: Κόβουμε τις παροχές μέχρι το τέλος του μήνα σε όσους έχουν άσυλο

«Τέλος τα επιδόματα μέχρι το τέλος του μήνα σε όσους έχουν άσυλο» ήταν η διαβεβαίωση  του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη σήμερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα.

«Η Ελλάδα κόβει αυτές τις παροχές. Όποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Υπάρχουν κάποια προγράμματα ένταξης, υπάρχουν κάποια  προγράμματα στήριξης αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε αυτά τα πράγματα» ανέφερε τονίζοντας ότι «έχουν πάρει ήδη άσυλο και είναι σε δομές με παροχές  11.200 άτομα. Αυτά κόβονται μέσα στο Μάρτιο». 

Διαβάστε επίσης: Στις Σέρρες το πρώτο κλειστό Κέντρο μεταναστών – Αναμένεται και δεύτερο

«Στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε 2-3 μήνες και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στην χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές» δήλωσε.

Τέλος σχετικά την παρενόχληση ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό στη Λέσβο, είπε αγανακτισμένος ότι «η ενέργεια της Τουρκίας είναι απαράδεκτη και προκλητική και  δείχνει ότι η αντίδρασή μας είναι ισχυρή, αποφασιστική και γίνεται με την ενότητα του ελληνικού λαού». 

Συμπληρώνοντας για τον Ελληνικό λαό είπε ότι «είναι συγκινητικό πως οι τοπικές κοινωνίες στηρίζουν τα σώματα ασφαλείας που δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για να σφραγίσουν τα σύνορα μας απέναντι σε μια ασύμμετρη απειλή που έρχεται οργανωμένα από την Τουρκία».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ