«Ξόρκια για αποχή και μικρά κόμματα» από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Να ξορκίσουν την αποχή επιχειρούν τις τελευταίες ώρες τα κομματικά επιτελεία. Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, η αποχή επιφέρει μεγαλύτερο πλήγμα στο δεύτερο κόμμα. Με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τις δημοσκοπήσεις, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων ενδεχομένως να μην πάει να ψηφίσει εκδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια του.

Του Αντώνη Ι. Αντωνιάδη

Και στην ΝΔ η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού τις τελευταίες ώρες έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι πολλοί θα προτιμήσουν τις παραλίες από τις κάλπες εξ αιτίας της βεβαιότητας που έχει επικρατήσει για τη γαλάζια νίκη.
Εκτός από την αποχή, πονοκέφαλο προκαλεί ο αριθμός των μικρών κομμάτων που θα μπουν στην Βουλή. Στο μικροσκόπιο των επιτελών ειδικά στη Πειραιώς είναι τα τρία μικρά κόμματα : Χρυσή Αυγή, Ελληνική Λύση και Μέρα 25.

Πρόκειται για τους ρυθμιστές της αυτοδυναμίας καθώς και τα τρία κόμματα διεκδικούν με αξιώσεις το εισιτήριο εισόδου στην Βουλή. Με γνώμονα τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στο ενδεχόμενο να κόψουν το νήμα επτά κόμματα, τότε η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία με 155 έδρες.

Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 81, ΚΙΝΑΛ 20, ΚΚΕ 14, Χρυσή Αυγή 12, και με 9 έδρες η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25. Στην περίπτωση που η επόμενη Βουλή θα είναι εξακομματική η ΝΔ ως πρώτο κόμμα θα έχει 159 έδρες έναντι 84 του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή κάθε μικρό κόμμα που δεν μπαίνει στη Βουλή θα προσθέτει 4 έδρες στο πρώτο κόμμα και αναλογικά θα αυξάνει και το ποσοστό εδρών στα υπόλοιπα κόμματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το τελευταίο διάστημα της προεκλογικής περιόδου τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ έκαναν εντονότατα καλέσματα στους πολίτες ώστε να γυρίσουν την πλάτη σε αυτά τα κόμματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This