Παρασκευή 18/6/2021

«Ένεση» 37 δισ. ευρώ στις χώρες της Ε.Ε. για τον κορωνοϊό

Η Κομισιόν ρίχνει άμεσα στο τραπέζι των οικονομιών της Ευρώπης ένα τμήμα 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, από ένα πακέτο που θα χρησιμοποιήσει για την προστασία των 27 χωρών της ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες θα πληγούν από τον κορωνοϊό.

Η  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που τάχθηκε κατά του κλεισίματος των συνόρων, δήλωσε πως: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπόσχεται την μέγιστη ευελιξία επί των δημοσιονομικών κανόνων και των κρατικών επιδοτήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού».

Επίσης η Κομισιόν θα αναλάβει να στηρίξει τις οικονομίες των χωρών μελών δείχνοντας ευελιξία ως προς τα δημοσιονομικά ελλείμματα και την κρατική βοήθεια, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγγυηθεί την χορήγηση 8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια προς 100.000 επιχειρήσεις για την στήριξη του επιχειρηματικού τομέα.

Δείτε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση για το γενικό «λουκέτο» με μικτές περιπολίες στους δρόμους – Πιέζει ο Μητσοτάκης τους Ευρωπαίους και απαιτεί!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ