Αντίστροφη μέτρηση για το γενικό «λουκέτο» με μικτές περιπολίες στους δρόμους – Πιέζει ο Μητσοτάκης τους Ευρωπαίους και απαιτεί!

Must Read

Στο σημείο μηδέν η Ελλάδα!

Αγώνα δρόμου κάνει τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι επιστημονικές επιτροπές του κράτους, για να μπει η χώρα στην τελευταία φάση (επιβεβαιώνοντας απόλυτα το ρεπορτάζ του newsbreak.gr) που σημαίνει κλείσιμο όλων των δημοσίων χώρων. Αυτό είναι μια σκληρή αλλά αναγκαία απόφαση, την οποία πρέπει να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ώρες, σε συνδυασμό πάντα με τα οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που θα υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα από το πέρασμα του θανατηφόρου ιού!

Δείτε επίσης: Αποφασίστηκε το γενικό «λουκέτο» – Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Τσίπρα!

Για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει έναν μαραθώνιο επικοινωνιών τόσο με το οικονομικό επιτελείο, με τους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και την Κομισιόν, με στόχο να αντλήσει τα μέγιστα από το «μαξιλαράκι ασφαλείας» της Ευρώπης, που θα διατεθεί για την καταπολέμηση του ιού.

Την ίδια ώρα παρακολουθούμε εικόνες που δημιουργούν αντιφάσεις όσον αφορά τις αντιδράσεις των πολιτών, για τα μέτρα προστασίας που επέβαλλε η κυβέρνηση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Από τη μια βλέπουμε «εικόνες Αποκάλυψης» στα ΜΜΜ και τα σούπερ μάρκετ, από την άλλη πολίτες ξεχύνονται στις καφετέριες, με δέλεαρ τον ήλιο και την ζεστή θερμοκρασία ξεχνώντας ότι δεν πρόκειται για διάστημα διακοπών ή χαλάρωσης, αλλά για «καθολική καραντίνα»!

Με την άνοδο του τζίρου στα μαγαζιά να μειώνεται κατά 70%, με την πλειοψηφία να επιλέγει ντελίβερι που αυξήθηκε στο 50%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά τις οδούς που θα εξασφαλίσουν το «πάγωμα» στην μετάδοση του κορωνοϊού ακόμα κι αν χρειαστεί να βάλει στον πάγο όλη την χώρα.

Μετά την τελετή ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, που έγινε σε πανηγυρική τελετή, αλλά χωρίς χειραψίες και με μόλις 170 προσκεκλημένους, ο πρωθυπουργός «σηκώνει τα μανίκια του» και ετοιμάζεται να πέσει στην μάχη των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους για να γίνει όσο πιο ομαλά η μετάβαση στο «καθολικό λουκέτο».

Το ξέσπασμα των δημάρχων για τις γεμάτες καφετέριες

Οι δήμαρχοι ξεσπούν για τον απαράδεκτο συνωστισμό στις καφετέριες, με μαθητές να γεμίζουν τους δρόμους ενώ καταγγέλλουν πολλούς πολίτες που αντιμετωπίζουν με χαλαρότητα την κατάσταση, και μηδενίζουν τις προσπάθειες και την πρόληψη όσων μένουν στο σπίτι τους για να περιοριστεί η μετάδοση. 

Τέτοιες εικόνες θα οδηγήσουν τον πρωθυπουργό μετά το αφόρητο πρέσινγκ που δέχεται στον κύκλο του, να βάλει καθολικό λουκέτο, σε καταστήματα, μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίας. Για να μην υπάρξουν αντάρτες που θα δημιουργήσουν «μπλόκα» στις εντεταμένες προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού,προβλέπονται περιπολίες με μεικτά κλιμάκια, αστυνομία και εισαγγελείς…

Μένει να δούμε αν ο πρωθυπουργός θα κάνει τις ανακοινώσεις άμεσα ή αν θα αφήσει το Σαββατοκύριακο να κυλήσει ομαλά, δίνοντας μια τελευταία «ανάσα ρευστότητας» στον εμπορικό σύλλογο και την εστίαση.

Πληροφορίες θέλουν να ξεκινά η νέα εβδομάδα με ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ και φαρμακεία…

Δείτε επίσης: Έριξε «βόμβα» ο ΕΦΕΤ: Μπορεί να μεταδοθεί από μολυσμένο άτομο και στα τρόφιμα ο κορωνοϊός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This