Τρίτη 22/6/2021

Απίστευτο «πρέσινγκ» στον πρωθυπουργό: «Κλείσε εμπορικά και εστίαση για να μη γίνουμε Ιταλία!»

Ασφυκτικές πιέσεις για «γενικό λουκέτο» δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις τελευταίες ώρες, μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ο κορωνοϊός κηρύσσεται ως πανδημία.

Μπορεί το «λουκέτο» που μπήκε σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα να είναι ένα από τα σημαντικότερα και επείγοντα μέτρα του κρατικού μηχανισμού, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, αυτό χαρακτηρίζεται από υψηλόβαθμα στελέχη ως «μισή δουλειά».

Τα παιδιά χαρακτηρίστηκαν ως «κινητές βόμβες» για την εξάπλωση του Covid–19 αλλά επειδή οι Έλληνες είναι από την φύση τους απείθαρχοι, βλέπουμε ακόμα έφηβους (και όχι μόνο) να βολτάρουν μετά το κλείσιμο των σχολείων σε πολυκαταστήματα και καφετέριες αλλά και διάσπαρτους ηλικιωμένους σε καφενεία.

Κατεβασμένα ρολά σε εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης είναι τα μέτρα που πιέζουν να υιοθετήσει ο πρωθυπουργός, άτομα του κυβερνητικού κύκλου αλλά και της επιστημονικής κοινότητας. Με άγχος και ανησυχία προσπαθούν να τον πείσουν να θυσιάσει τα ήδη χαμηλά επίπεδα του τζίρου που έχει ήδη καταρρεύσει κατά 70%, στον βωμό της ασφάλειας των πολιτών, «ώστε να μην φτάσουν τα θύματα στους εξωφρενικούς αριθμούς της Ιταλίας που άργησε να λάβει μέτρα… ».

Σε πρώτη φάση ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε το κλείσιμο κέντρων διασκέδασης όπως σινεμά και θέατρα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ