Ο Άδωνις τα… μαζεύει για την αισχροκέρδεια: «Είναι βαθιά ανήθικο πράγμα»

Must Read

«Απότομη προσγείωση» από τον… ασπασμό ενός επικίνδυνου «laissez faire» («αφήστε τα όλα ελεύθερα», με την προσφορά και τη ζήτηση δηλαδή, «ανεμπόδιστες» να εκτοξεύουν σε δυσθεώρητα επίπεδα τις τιμές συγκεκριμένων προϊόντων, όπως είναι οι μάσκες και τα αντισηπτικά) σε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει μέτρα ελέγχου της αγοράς μέσα σε αυτήν την πρωτόγνωρα κρίσιμη περίοδο λόγω του κορωνοϊού, πραγματοποίησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 14 Μαρτίου 2020 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μετά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ με «κατεβασμένα τα φτερά». Από τις προηγούμενες δηλώσεις του περί… ελευθερίας της αγοράς (είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ότι δεν μπορεί να επιβάλει περιορισμούς – διατίμηση, αφού οι τιμές είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης), με αφορμή την εκτόξευση των τιμών σε είδη όπως οι μάσκες και τα αντισηπτικά, ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσιάστηκε με αναθεωρημένες, ως έναν βαθμό, απόψεις.

Δείτε επίσης: Εφιαλτική πρόβλεψη καθηγητή πανεπιστημίου: «Μέχρι την 25η Μαρτίου θα έχουμε 5.000 κρούσματα»

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχοντας, από ό,τι φαίνεται, πάρει ηχηρό μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου για τη στάση του απέναντι στην αισχροκέρδεια που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες σε συγκεκριμένα προϊόντα, δήλωσε ότι θα ζητηθεί από τις εταιρίες που εμπορεύονται αντισηπτικά, μάσκες, μαντιλάκια απολυμαντικά και άλλα συναφή είδη, να δηλώσουν τα αποθέματά τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης. Αυτό θα διευκολύνει να γίνονται έλεγχοι και να διαπιστώνεται σε ποια προϊόντα καταγράφεται αισχροκέρδεια διότι, όπως πρόσθεσε, «η αισχροκέρδεια τώρα δεν είναι απλώς κακό πράγμα, είναι βαθιά ανήθικο».

Σε αναμονή για τις παρεμβάσεις

Πλέον, από σήμερα η αγορά αναμένει να δει σε ποιες πραγματικά παρεμβάσεις θα προχωρήσουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση. Ο έλεγχος των αποθεμάτων και, ενδεχομένως, η εφαρμογή του μέτρου της διατίμησης είναι κάποια από αυτά τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Άλλωστε, όπως αναφέρουν παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, ο υπουργός Ανάπτυξης ήδη άργησε να προχωρήσει σε παρεμβάσεις και φυσικά στην επίρριψη προστίμων σε βάρος όσων αισχροκερδούν. Όπως οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν, εξαρχής θα μπορούσαν να έχουν αποσταλεί συνεργεία του υπουργείου ή και των Περιφερειών στις φαρμακαποθήκες για να καταγράψουν τα αποθέματα και, στη συνέχεια, θα μπορούσαν ορισμένα είδη να είχαν τεθεί σε καθεστώς διατίμησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This