Μηταράκης για πρόσφυγες στην Τζια: «Θα μείνουν για ασφάλεια 15 μέρες»! Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Must Read

Στην Τζια θα μείνουν λόγω ασφαλείας για 15 ημέρες οι 196 μετανάστες που επέβαιναν σε φορτηγό πλοίο που προσάραξε στο νησί τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει εκδώσει ψήφισμα με το οποίο ζητεί την άμεση απομάκρυνσή τους. «Ως νησί δηλώνουμε ανοχύρωτοι και εντελώς αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε το γεγονός» προσθέτει το δημοτικό συμβούλιο.

«Αντιλαμβάνομαι την επιλογή της δημάρχου να φύγουν αλλά για λόγους δημόσιας υγείας δεν είναι εφικτό» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας πως πήγε στο νησί κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού για να τους εξετάσει για πιθανά συμπτώματα κορωνοϊού και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάτι.

«Για λόγους ασφαλείας» συνέχισε, «το να βάλεις 200 άτομα σε ένα πλοίο, είτε σε λιμάνι είτε αρόδου δημιουργεί μεγάλα θέματα ασφαλείας».

Αναφορικά με τον χώρο που ζητά το υπουργείο για τη φιλοξενία τους, η δήμαρχος είπε πως στην Τζια δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία, ενώ οι ξενοδόχοι δεν βρίσκονται στο νησί, καθώς τα καταλύματα είναι ανοιχτά μόνο το καλοκαίρι.

Δείτε επίσης: Παύλος Πολάκης: «Δηλώνω εθελοντής γιατρός, μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά»

Για τη σίτιση των μεταναστών και προσφύγων είπε πως την ανέλαβε κυρίως ο δήμος και πως κοστίζει περίπου 3.500 ευρώ την ημέρα, με τον κ. Μηταράκη να της απαντά πως οι δαπάνες τροφοδοσίας θα καλυφθούν από την κυβέρνηση.

Τέλος, σε ερώτηση για το ένα η όποια δομή επιλεγεί θα είναι για φιλοξενία 15 ημερών ή θα διατηρηθεί και μετά, ο κ. Μηταράκης διαβεβαίωσε πως αυτή τη στιγμή η οδηγία είναι πως δεν μπορεί να μεταφερθεί κανείς αλλά το υπουργείο δεσμεύεται για τη μεταφορά τους, «δεν υπάρχει σχεδιασμός για μόνιμη δομή στην Τζια».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This