Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

«Μακριά και αγαπημένοι» σε Μαξίμου και Βουλή με… αποστάσεις και αντισηπτικό

Συνεχείς τηλεδιασκέψεις, αποστάσεις ασφαλείας και μπόλικο αντισηπτικό. Αυτή είναι η νέα ζωή των πολιτικών ταγών μας, οι οποίοι καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να τηρούν κατά γράμμα τις συστάσεις των ειδικών όχι μόνο για λόγους ατομικής προστασίας, αλλά και για να δώσουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες.

Μέχρι κεραίας εφαρμόζει τα μέτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα κυκλοφορεί παντού και με τα απαραίτητα… πολεμοφόδια, δηλαδή με ένα μπουκαλάκι με αντισηπτικό τζελ, στέλνοντας μήνυμα για το πόσο κρίσιμη είναι η πρόληψη. Όσο για τις επαφές, όχι μόνο με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αυτές γίνονται αυστηρά μέσω τηλεδιασκέψεων.

Ακόμη όμως και στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Μαξίμου τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. Κοινώς, από… μακριά και αγαπημένοι. Μέχρι να ξεπεραστεί η πρωτοφανής αυτή κρίση, έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις του πρωθυπουργού, ενώ φυσικά ούτε λόγος για ταξίδια στο εξωτερικό.

Ανοιχτή η Βουλή

Το αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι έχουν σχεδόν ελαχιστοποιήσει τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, επιλέγοντας και εκείνοι τις τηλεδιασκέψεις και περνώντας πολύ χρόνο στο σπίτι με την οικογένειά τους.

Δείτε επίσης: Η Δούρου άκουσε το διάγγελμα Μητσοτάκη τρώγοντας ελιές και φέτα!

Όσο για το ελληνικό Κοινοβούλιο, η απόφαση της κυβέρνησης να μην κλείσει είναι οριστική και αμετάκλητη. «Το τελευταίο που θα κλείσει στη χώρα είναι η Βουλή» σχολίαζαν κοινοβουλευτικές πηγές, επισημαίνοντας ότι έχουν ληφθεί όσο το δυνατόν πιο αυστηρά μέτρα. Πράγματι, την Τετάρτη η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε τη λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως η περιστολή του νομοθετικού έργου, με την ψήφιση ενός και μόνο νομοσχεδίου κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μάλιστα, αν και η κυβέρνηση έχει έτοιμη προς κατάθεση σειρά νομοσχεδίων, όπως αυτό για τις διαδηλώσεις, αποφασίστηκε να εισάγονται κατά προτεραιότητα νομοσχέδια που αφορούν ζητήματα για τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης, όπως οι κυρώσεις των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Πάντως, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 ζητούν να κλείσει η Βουλή, ενώ το Κίνημα Αλλαγής κατήγγειλε τον περιορισμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ