Γιούνκερ και Μοσκοβισί στο πλευρό του Κυριάκου

Με επιστολή του, συγχαίρει τον νέο πρωθυπουργό και δηλώνει την υποστήριξή του

Must Read

Συγχαρητήρια επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, απέστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ μέσω tweet εξέφρασε την στήριξη της Κομισιόν στον ελληνικό λαό και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Ολόκληρη η επιστολή του Ζ.Κ. Γιούνκερ

«Αγαπητέ κ. Μητσοτάκη θα ήθελα να σας συγχαρώ για την καθαρή σας νίκη στις εθνικές σας εκλογές.

Γνωρίζετε ότι η προσωπική μου σχέση με την Ελλάδα και το λαό της έχει αντέξει πολλά την τελευταία δεκαετία. Η αξιοπρέπεια, αντοχή και η ευρωπαϊκή προσήλωση των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια απαιτούν σεβασμό.

Ένα μεγάλο κατόρθωμα και μια επιτυχία – για την οποία είμαστε περήφανοι – της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της οποίας είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος ήταν να βοηθήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, να βγει από την κρίση και να σχεδιάσει το μέλλον της.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη θέση που της αξίζει στην παλλόμενη καρδιά της Ευρώπης και της ευρωζώνης. Πολλά επιτεύχθηκαν, πολλά όμως πρέπει να γίνουν.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην προσωπική σας ικανότητα αλλά και στην ικανότητα των Ελλήνων να γράψετε ένα νέο και πιο φωτεινό κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας σας.

Μπορείτε να βασίζεστε στην προσωπική μου υποστήριξη αλλά και στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς αυτόν το σκοπό».

To… τιτίτβισμα του Μοσκοβισί

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική νίκη του.

«Ευχαριστώ τον @tsipras_eu που έκανε πολλά για τη χώρα του και για την Ευρώπη, συγχαρητήρια και κουράγιο στον @kmitsotakis για να συνεχίσει την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Η @EU Commission θα είναι πάντα στο πλευρό του ελληνικού λαού», έγραψε ο Πιέρ Μοσκοβισί στον λογαριασμό του στο Twitter.

Βέμπερ: Σε νέα εποχή η Ελλάδα

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για τη νίκη στις εθνικές εκλογές απέστειλε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, μέσω Twitter. «Συγχαρητήρια στη ΝΔ και στον Κυρ. Μητσοτάκη για τη μεγάλη εκλογική νίκη. Η Ελλάδα εισέρχεται από σήμερα σε μία νέα εποχή», έγραψε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This