Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Προβάρουν εκλογές στην εποχή του κορωνοϊού! Τι «επεξεργάζεται» το Μαξίμου, ποια μαχαίρια… ακονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Και όμως! Μπορεί σύσσωμη η κυβέρνηση αλλά και οι πολιτικοί στο σύνολό τους, να ασχολούνται με τον «εξάρθρωση» της πανδημίας, όμως κάποιοι από το επιτελείο του πρωθυπουργού επεξεργάζονται την «επόμενη μέρα»!

Και αυτό όχι σε επίπεδο οικονομικό (αυτό είναι στη δικαιοδοσία και την ευθύνη του οικονομικού επιτελείου) αλλά σε πολιτικό επίπεδο ή για να το πούμε πιο σωστά σε εκλογικό επίπεδο.

Και αυτό διότι βγαίνοντας από την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης και φυσικά η χώρα μας, οι σύμβουλοι πολιτικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού «έριξαν» στο τραπέζι την διενέργεια εθνικών εκλογών.

Και γνωρίζουν οι πάντες ότι δεν είναι η στιγμή για να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα (είναι μαθηματικά βέβαιο ότι όποιος ανοίξει τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή θα έχει χάσει αυτόματα κάθε πιθανότητα εκλογής), όμως στα άδυτα του Μαξίμου η επεξεργασία μίας τέτοιας πιθανότητας είναι σε πλήρη συζήτηση.

Όλες οι συμφορές στο κεφάλι του

Και αυτό διότι μπορεί όλες οι συμφορές να έχουν «πέσει στο κεφάλι» του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως δημοσκοπικά τα έχει πάει κάτι παραπάνω από καλά!

Και στα δύο μεγάλα θέματα των τελευταίων μηνών που ήταν η κρίση στον Έβρο και η πανδημία (που είναι σε πλήρη εξέλιξη) όχι μόνο κέρδισε την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αλλά, κατάφερε να «αναγκάσει» την αντιπολίτευση να συνταχθεί με τις κυβερνητικές κινήσεις και πολύ συγκρατημένα να δεχθεί δημόσια ότι οι χειρισμοί ήταν εν πολλοίς σωστοί.

Σημείο -εξαιρετικά χαμηλών τόνων- αντιπαράθεσης (αξιοθαύμαστο αν σκεφτεί κανείς τις ιδεολογικές διαφορές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) είναι οι χειρισμοί στην οικονομία και την υγεία.

Και αυτό διότι η μη κρατικοποίηση των ιδιωτικών ΜΕΘ αλλά και η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων έγινε «πεδίο δόξης λαμπρόν» για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δεν παρέλειψε να τα καταδείξει και σήμερα στη Βουλή.

Παρόλα αυτά σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σε πολύ καλό επίπεδο στις ανάγκες της εποχής τηρουμένων των αναλογιών.

«Εκλογές για να έχουμε νωπή εντολή»

Έτσι η πρόταση των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα πάμε σε εκλογές για να έχουμε νωπή εντολή»…

Έτσι με «όπλο» την επιτυχημένη διαχείριση των κρίσεων και πρόσχημα την ανάγκη μίας πλήρους τετραετίας ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να «στήσει ξανά στα πόδια της» την κοινωνία και την οικονομία (και «κρυφό πόθο» να τελειώνει μια και καλή η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ) το σενάριο μίας εκλογικής αναμέτρησης γύρω στον Οκτώβριο είναι κάτι παραπάνω από πιθανό.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει να μετράει λάθη στους οικονομικούς χειρισμούς! Έχοντας ακόμα μία μερίδα των πολιτών στο πλευρό του, παρουσιάζει (προς το παρόν) σαν προτάσεις για βελτίωση αστοχιών της κυβέρνησης και κάθε φορά που η κυβέρνηση βελτιώνει μία παροχή ή μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα το σημειώνει ως… βέλος στη φαρέτρα, ώστε τη δεδομένη στιγμή να το χρησιμοποιήσει!

Είναι έμπειροι και έχουν βέλη στη φαρέτρα τους

Και η δεδομένη στιγμή δεν είναι άλλη από μία εκλογική αναμέτρηση μια και έως εκείνη τη στιγμή θα έχει χάσει ένα μεγάλο δημοσκοπικού κομμάτι του εκλογικού σώματος. Και φυσικά από την φαρέτρα της αντιπολίτευσης την δεδομένη στιγμή θα βγουν τα βέλη που ακούνε στο όνομα της Novartis ή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, υποθέσεις που πήγαν στις καλένδες για ευνόητους λόγους.

Οι σημερινές ομιλίες των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα είχαν «άρωμα» προεκλογικής αντιπαράθεσης, πιθανότατα σκανδιναβικού κράτους, μια και εγιναν σε εξαιρετικά πολιτισμένο κλίμα!

Και αυτό διότι είναι εξαιρετικά έμπειροι πολιτικοί και γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι αντίθετο από «πολιτισμένο» θα ήταν καταστροφικό και προκλητικό, ειδικά για τους πολίτες που δοκιμάζονται από την πανδημία και ανησυχούν για το αβέβαιο οικονομικό μέλλον τους.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο Απρίλιος θα είναι ίσως καθοριστικός» και ο κύριος Τσίπρας ότι «δεν είναι στιγμή για αντιπαραθέσεις και παιχνίδια εντυπώσεων» δείχνοντας ξεκάθαρα τόσο τις προθέσεις τους όσο και το ότι κρατάνε καλά κρυμμένα τα… χαρτιά τους για την «επόμενη μέρα»!

Οψόμεθα…

Ι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ