Νέα γκάφα της Προεδρίας: Αναφορά για «πρώτη επίσκεψη ανώτατου πολιτειακού άρχοντα στις Καστανιές», ενώ είχε προηγηθεί ο Παπούλιας

Must Read

Ξεπέρασε και τον (κάκιστο) εαυτό του το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ανακοινώνοντας ανήμερα το Πάσχα πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη ανώτατη πολιτειακή άρχων που επισκέφθηκε το συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές του Έβρου.

Δικαίως μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν οι συντάκτες της ανακοίνωσης είναι ψεύτες ή απλώς άσχετοι. Και, επίσης, αν η κυρία Σακελλαροπούλου είναι απλώς αλαζών ή και κουτοπόνηρη, εγκρίνοντας ανακοινώσεις με τέτοιες αναλήθειες, για να καλύψει το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί καν τη λέξη «έθνος» στα μηνύματά της.

Γιατί, ακόμα και αν δεχθούμε πως δεν υπάρχει στοιχειώδης θεσμική μνήμη στην Προεδρία, θα αρκούσε να ερωτηθεί κάποιος στρατιωτικός ή στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Έβρο. Θα τους έλεγε ότι ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε τις Καστανιές στις 6 Ιανουαρίου του 2011, παρέστη στον αγιασμό των υδάτων στον ποταμό Άρδα και, στη συνέχεια, πέρασε από το φυλάκιο της περιοχής και, επιπλέον, πήγε και 3,5 χλμ. παραπάνω, σε δεύτερο φυλάκιο, στα Μαράσια.

παπουλιας εβρος

Περιττό να υπενθυμίσουμε ότι και οι Κωστής Στεφανόπουλος και Προκόπης Παυλόπουλος είχαν οργώσει τις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, επισκεπτόμενοι δεκάδες ακριτικά φυλάκια και «ευαίσθητα» νησιά, όπως το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, που βρίσκονται στο στόχαστρο των Τούρκων και των υπερπτήσεών τους.

Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στην κυρία Σακελλαροπούλου (όπως και στη σύμβουλό της, Λ. Μολυβιάτη, που πάλι δεν την προστάτευσε από τις κακοτοπιές), να εγκαταλείψει τέτοιες μικρότητες που φθείρουν τον θεσμό της Προεδρίας.

Η πρώτη Πρόεδρος που δεν τίμησε την Προεδρική Φρουρά

Γιατί, αν αρχίσουμε να μετράμε σαν να «παίζουμε» ποιος πήγε πρώτος και πού, θα διαπιστώσουμε ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη Πρόεδρος που δεν πέρασε στο απέναντι πεζοδρόμιο της Ηρώδου Αττικού, για να τιμήσει την Κυριακή του Πάσχα την Προεδρική Φρουρά στο στρατόπεδό της. Θα πρέπει, άλλωστε, να είναι η πρώτη που δεν το έπραξε από την ημέρα ίδρυσής της, στις 12 Δεκεμβρίου του… 1868!

Και, φυσικά, δεν υπάρχει η δικαιολογία περί κορωνοϊού, γιατί θα μπορούσε απλώς να εισέλθει και να χαιρετήσει, όπως έπραξε στις Καστανιές.

ΠΗΓΗ εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This