Άρχισε η «μάχη» για τα νέα γραφεία στη Βουλή

Ποιους πίνακες θα έχουν στο γραφείο τους Κ. Μητσοτάκης – Α. Τσίπρας

Must Read

Μάχη παρασκηνίου θα διαδραματίζεται έως τις 17 Ιουλίου στην Βουλή αναφορικά με τη νέα χωροταξική διάταξη που θα έχουν τα κόμματα μέσα στο Κοινοβούλιο. Η αλλαγή σελίδας στην πολιτική ζωή της χώρας φέρνει αλλαγές και στα γραφεία που διατίθενται στα πολιτικά κόμματα.

Η «μερίδα του λέοντος» πηγαίνει στο πρώτο κόμμα. Η ΝΔ ως κυβερνώσα παράταξη θα καταλαμβάνει πλέον τους χώρους του ισογείου από τη πλευρά του Ζαππείου όπου θα βρίσκεται και το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Επίσης θα έχει μεγαλύτερους χώρους για τις ανάγκες της κοινοβουλευτικής ομάδες οι οποίοι θα μοιράζονται μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου.

Αλλαγή θέσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την όχθη της αντιπολίτευσης θα χρειαστεί να στριμωχθεί πλέον καθώς θα αποδεσμεύσει χώρους. Το γραφείο του κ. Τσίπρα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρίσκεται στο ισόγειο από τη πλευρά που είναι η πλατεία Συντάγματος το οποίο μέχρι πρότινος φιλοξενούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενισχυμένο θα είναι χωροταξικά και το ΚΙΝΑΛ καθώς πλέον είναι η τρίτη πολιτική δύναμη και όπως φαίνεται θα έχει τους χώρους που είχαν διατεθεί στην Χρυσή Αυγή, η οποία είδε την πόρτα εξόδου από την Βουλή.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να έχει χωροταξικές μεταβολές. Τα δυο νέα κόμματα που εισέρχονται στο Κοινοβούλιο θα μοιραστούν τους χώρους που είχαν διατεθεί στο Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, στο ισόγειο και στον 1ο όροφο.

Έντονη κινητικότητα έχουμε και για την διακόσμηση των χώρων, τόσο από πλευράς επίπλωσης όσο και από εικαστικής πλευράς με έργα από την λαμπρή πινακοθήκη της Βουλής.

Νέα φρουρά

Είθισται οι πολιτικοί αρχηγοί να προτιμούν για τα γραφεία τους έργα που αποπνέουν ισχυρούς συμβολισμούς. Δεν έχουν δικαίωμα επιλογής αλλά γνώμης. Και ο νυν Πρωθυπουργός όπως και προηγούμενος είχαν κλίση σε έργα σύγχρονων δημιουργών. Το έργο που κοσμούσε και θα κοσμεί το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα είναι μια σύνθεση με έντονο το κόκκινο χρώμα με τίτλο «Ατέρμονα Πεδία – Σειρά Λευκάδας» (1979) του Θεόδωρου Στάμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αδυναμία στο μπλε χρώμα και φαίνεται ότι στο νέο του γραφείο θα προτιμήσει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbreak.gr, «αφηρημένες συνθέσεις μεγάλων διαστάσεων σε μπλε χρώμα του Γιάννη Αδαμάκου.
Οι μάχες παρασκηνίου στη Βουλή όμως δεν σταματούν εδώ. Ένα άλλο κεφάλαιο είναι η αλλαγή σκυτάλης στη φρουρά της Βουλής. Θεωρείται βέβαιο ότι θα έρθει νέος Φρούραρχος και ήδη πέφτουν ονόματα στο τραπέζι. Αυτό σημαίνει ότι στη Φρουρά της Βουλής θα ακολουθήσει το «φύγε εσύ, έλα εσύ» και ήδη από τώρα «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» …

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This