Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

H ανάλυση της σταδιακής άρσης των μέτρων από τους αρμόδιους υφυπουργούς

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού Έργου ‘Ακης Σκέρτσος παρουσιάζει το σχέδιο της Κυβέρνησης το οποίο θα εξειδικευτεί ανά τομέα από τους αρμόδιους υφυπουργούς και συγκεκριμένα: Τον  υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών Θοδωρή Λιβάνιο και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για Θέματα Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Άκης Σκέρτσος: Το σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης

Η μετάβαση στην επόμενη φάση μετά την σταδιακή άρση των προληπτικών μέτρων στηρίζεται με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακη Σκέρτσο στους ακόλουθους άξονες:

α. στη σταδιακή αύξηση των βαθμών ελευθερίας πάντα υπό το πρίσμα της αιρεσιμότητας
β. δίνεται προτεραιότητα στην απελευθέρωση δραστηριοτήτων που έχουν χαμηλό ή μέσο δείκτη επικινδυνότητας εφόσον τηρούνται τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αλλά και την πάροδο ικανού χρόνο για την εκτίμηση της κατάστασης
γ. στηρίζεται στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης και παρέμβασης, ενός Παρατηρητηρίου για την καταπολέμηση της πανδημίας και την καταγραφή των κρουσμάτων, που θα μετράει το βαθμό επικινδυνότητας και θα προχωράει στην ταχεία λήψη μέτρων αναλόγως του επιπέδου του κινδύνου.

Θεόδωρος Λιβάνιος: Σε 3 φάσεις οι εργαζόμενοι

Στην λειτουργία του Δημόσιου Τομέα και των Δήμων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.Όπως είπε, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες θα προσέρχονται σε τρεις φάσεις: Στις 7, στις 8 ή στις 9 το πρωί. Ανάλογα θα προσδιορίζεται και η ώρα αναχώρησης. Συνεχίζεται η άδεια ειδικού σταθμού, η οποία θα επανακαθοριστεί εφόσον ανοίξουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Δεν αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού από το Δημόσιο. Εφόσον οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά, τότε αυτό θα γίνεται μόνο με ραντεβού. Οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν και πάλι. Δεν θα λειτουργήσουν όμως τα κλειστά γυμναστήρια και οι παιδικές χαρές.

Σε γενικές γραμμές θα είναι:

  • υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και ισχυρή σύσταση για τους κλειστούς χώρους
  • χρήση ΙΧ και αναστολή του δακτυλίου
  • διαφοροποίηση σε ωράριο λειτουργίας καταστημάτων
  • ισχυρή σύσταση τηλεργασίας όπου αυτό είναι εφικτό

Αναλυτικά ολόκληρο το PDF με το σχέδιο «Γέφυρα Ασφαλείας» της κυβέρνησης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ