Η εμφάνιση του Μαργαρίτη Σχοινά στο MasterChef έβαλε φωτιές στη ΝΔ – «Πάρτι» και στο twitter

Must Read

Τριγμούς στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης προκαλεί η παρουσία του Ευρωπαίου επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, που αποτελεί επιλογή του πρωθυπουργού, σε ριάλιτι μαγειρικής και μάλιστα εν μέσω κορωνοϊού!

Την ώρα που οι Ελληνες μαστίζονται από την πανδημία, ο επίτροπος προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση, συμμετέχοντας ως guest star κριτής στο «MasterChef» που μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, παριστάνοντας τον… γευσιγνώστη και δοκιμάζοντας ένα μενού συνολικά εννέα πιάτων, σε μια δοκιμασία που έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και στην οποία συμμετείχε, επίσης ως κριτής, η Ευρωπαία επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Η ακατανόητη απόφαση του Μαργαρίτη Σχοινά να συμμετάσχει σε ένα ριάλιτι, ειδικά εν μέσω υγειονομικής κρίσης, με συνανθρώπους μας να χάνονται καθημερινά από τον φονικό ιό, αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία. Τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν σύγχυση στους πολίτες για το ποιος είναι επιτέλους ο ρόλος των πολιτικών, ενώ εν προκειμένω η τηλεοπτική παρουσία και των δύο επιτρόπων δεν τιμά τον ίδιο τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πλευρά, πάντως, του επιτρόπου, ο οποίος -αν μη τι άλλο- δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ισχυρίζεται ότι τα γυρίσματα έλαβαν χώρα πριν από την πανδημία. Πρόκειται όμως για ένα επιχείρημα που δεν πείθει, καθώς ο κ. Σχοινάς μπορούσε να απαιτήσει να μην προβληθεί το επεισόδιο, λόγω των έκτακτων συνθηκών. Η συμμετοχή του, πάντως, είναι ούτως η άλλως προβληματική, ανεξαρτήτως της πανδημίας.

Σημειωτέον, η τηλεοπτική εκπομπή στην οποία συμμετείχε ο κ. Σχοινάς αποτελεί ένα καθαρό ριάλιτι, στο οποίο μάλιστα οι παίκτες επιδίδονται με κάθε ευκαιρία σε ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών. Σε κάθε περίπτωση, η τηλεοπτική εμφάνιση του επιτρόπου όχι μόνο προκαλεί το κοινό αίσθημα, αλλά και ανάβει φωτιές στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης.

Υπενθυμίζεται πως για τη θέση του επιτρόπου προκρινόταν -μεταξύ άλλων- ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τελικώς δεν προτάθηκε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα με το Μαξίμου. Σήμερα, εννέα μήνες μετά την επιλογή του κ. Σχοινά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η εμφάνισή του στο σόου μαγειρικής προκαλεί νέα εσωτερική αναταραχή, καθώς στέλνει, σύμφωνα με όσα ψιθυρίζει το σαμαρικό στρατόπεδο, λανθασμένα μηνύματα στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Αρκετοί είναι, μάλιστα, οι φιλοσαμαρικοί που εγκαλούν το Μαξίμου, επειδή ανέχθηκε αγόγγυστα αυτή την αντιθεσμική συμπεριφορά του επιτρόπου.

Η νέα αυτή κόντρα αποτελεί ακόμη ένα επεισόδιο της σοβούσας εσωκομματικής κρίσης στη Ν.Δ. με επίκεντρο τον Αντώνη Σαμαρά, με άγνωστη προσώρας κατάληξη. Για την ιστορία, το γύρισμα του επίμαχου επεισοδίου του «MasterChef» έλαβε χώρα στις 8 Φεβρουαρίου και είχε ως αντικείμενο την προβολή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, στην οποία πράγματι έκανε μια σύντομη αναφορά ο επίτροπος. Στο πλαίσιο αυτό, οι παίκτες μαγείρεψαν με υλικά από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία κλήθηκαν να «παντρέψουν».

Τι καλό έφαγε, όμως, ο κ. Σχοινάς, όπως και η επίτροπος Βεστάγκερ; Για ορεκτικό, υφές κρεμμυδιού, λαχανοντολμάδες με παέγια και μπακαλιάρο με προσούτο, για κυρίως κόντρα φιλέτο με σπαράγγια, Rib-eye και γαλοπούλα με τραχανά, ενώ για επιδόρπιο κέικ βανίλιας, μπακλαβά με κρέμα τυριού και μους σοκολάτας με μαρμελάδα από ελιά, ντομάτα και ελαιόλαδο. Καθόλου άσχημα…

Πανικός από τα… τιτιβίσματα

Πήραν φωτιά τα social media με τον Μαργαρίτη Σχοινά. Τα «τιτιβίσματα» πριν και μετά το τέλος της εκπομπής δεν είχαν τελειωμό για τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε.

Κουτσόπουλος, θεός: «Δεν μπορώ να μη σχολιάσω το ονοματεπώνυμό σας, Σχοινάς Μαργαρίτης, συνδυάζει το ποπ με βαρύ λαϊκό τραγούδι». Κλαίω!
Κουτσόπουλε, τι είπες, ρε φίλε; Σχοινάς Μαργαρίτης όλη η γκάμα. Προσκυνώ.
Μαργαρίτης να μαδάει κι όλο εκείνες να ρωτάει.
Βαθμολογώ την κόκκινη σαν Σχοινάς, την μπλε σαν Μαργαρίτης και την πράσινη σαν Σχοινάς Μαργαρίτης.
Να σηκωθεί ο Μαργαρίτης να πει «Το καλύτερο μπεγλέρι».

Ο κύριος Μαργαρίτης Σχοινάς όλο για μουσική μιλάει. Να δεις που ήθελε να γίνει τραγουδιστής όταν ήτανε μικρός.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς έχει τη χροιά του Μανώλη Λιδάκη… για πιάσε, παλικάρι, ένα «Άστρα μη με μαλώνετε».
Ο Σχοινάς θα κλείσει με τραγούδι;

Τι συνδυασμός το «Μαργαρίτης Σχοινάς». Σαν σχήμα δεν θα το έβλεπα.
Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως λέμε άλλος το πρωί, άλλος το βράδυ.
Ο κύριος Σχοινάς φαίνεται καλοφαγάς. Μια χαρά θα τρώγαμε. Με την κυρία θα τσακωνόμασταν όλη την ώρα.

Ο Σχοινάς λέει πως το κρέας ήταν τρυφερό, μα πόσο ρομαντικός.
Χαρτογράφηση στα πιάτα έκανε ο μεσιέ Μαργαρίτης.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς λέει καλά λόγια για να τελειώσουν γρήγορα και ξεκάθαρα μετά θα πάει για σουβλάκια.
Λένε ότι φεύγει ο Κουτσόπουλος. Μήπως θα τον αντικαταστήσει ο Μαργαρίτης και τον έφεραν γκεστ; Πολύ μιλάει κι αυτός.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Σχοινάς είναι ίδιος ο επιθεωρητής Ντρέιφους από τον «Ροζ Πάνθηρα» με τον Κλουζό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This