Κυριακή 20/6/2021

Ερώτηση 76 βουλευτών για τον αποκλεισμό των «ενοχλητικών» εφημερίδων από την καμπάνια «Μένουμε σπίτι»

Τον προκλητικό αποκλεισμό «ενοχλητικών» εφημερίδων και ιστοτόπων από τη διαφημιστική δαπάνη της εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι», καταγγέλλουν 76 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με κοινοβουλευτική τους ερώτηση που υπέβαλαν στον Στέλιο Πέτσα, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις που έδωσε ο τελευταίος στη Βουλή, αναφορικά με τα κονδύλια που δόθηκαν σε μίντια και χωρίς να δημοσιοποιεί στη «διαύγεια» τα ποσά που έχουν δοθεί και σε ποια ΜΜΕ.

Με μια μακροσκελή και αναλυτική ερώτηση, το σύνολο σχεδόν της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνει πως στη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν προβλέπονται τα κριτήρια κατανομής της διαφημιστικής δαπάνης σε εφημερίδες και ιστοτόπους, καθιστώντας την «αδιαφανή αυτή διαδικασία προσβλητική για την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου». Όπως σημειώνουν μάλιστα, έχει παρατηρηθεί «προκλητική» δυσμενής μεταχείριση συγκεκριμένων αντιπολιτευτικών εντύπων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτούν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των εφημερίδων και των ιστοτόπων, που συμμετέχουν στη διαφημιστική δαπάνη, ενώ ζητούν και να προσκομισθούν στη Βουλή αφενός τα αντίγραφα όλων των εγγράφων σχετικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή των εφημερίδων, των ιστοτόπων και εν γένει όλων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και αφετέρου ο πλήρης κατάλογος των μέσων στους οποίους χορηγήθηκε μέρος της διαφημιστικής δαπάνης της εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ