Μετά τα τελευταία μπάνια οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Must Read

Οι έκτακτες ανάγκες της πανδημίας και ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας αναδιαμορφώνουν την κομματική ατζέντα στη Νέα Δημοκρατία. Έτσι, οι εσωκομματικές εκλογές στην Πειραιώς για την ανάδειξη νέων αιρετών στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί, βάσει και του καταστατικού, για το Μάιο, μετατέθηκαν, όπως πληροφορούμαστε, για το φθινόπωρο.

Η συγκεκριμένη απόφαση εγκρίθηκε και τυπικά τις προηγούμενες μέρες, κατά τη συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, την ίδια ώρα πάντως που οι κομματικές μηχανές, εν μέσω της κρίσης, λειτουργούν σε υψηλούς ρυθμούς. Η Πειραιώς ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου και πριν από την έναρξη της καραντίνας είχε λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Ακύρωσε εγκαίρως όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις και συγκεντρώσεις και στη συνέχεια ανέστειλε τη λειτουργία των γραφείων της σε όλη τη χώρα. Όμως αυτό σε καμία περίπτωση, όπως αποδείχθηκε, δεν έβαλε φρένο στην κομματική δράση.

Η ανασυγκρότηση που είχε ξεκινήσει με την εκλογή του νέου γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, του Γιώργου Στεργίου συνεχίστηκε. Μετά την ολοκλήρωση της στελέχωσης των γραμματειών, συστάθηκαν εκ νέου οι θεματικοί τομείς. Κύριο μέλημα τους η διαρκής παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, η ανάδειξη και η προβολή του, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών στις δημόσιες πολιτικές. Όλη την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού δεν σταμάτησαν οι συνεχείς τηλεδιασκέψεις με στελέχη του κόμματος, υπουργούς και γενικούς γραμματείς, εκπροσώπους επιμελητήριων, παραγωγικούς και κλαδικούς φορείς αλλά και ειδικούς εμπειρογνώμονες από όλη την Ελλάδα, ενώ διοργανώθηκαν και διαδικτυακές συζητήσεις από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλή».

Στο διάστημα αυτό δόθηκε έμφαση στη μέριμνα των πιο ευάλωτων πολιτών. Κόμμα και νεολαία ανέλαβαν την πρωτοβουλία «Νοιαζόμαστε» στο πλαίσιο της οποίας στηρίχθηκε με 1600 και πλέον εθελοντές το πρόγραμμα των Δήμων «Βοήθεια στο σπίτι», προβλήθηκε η δυνατότητα για αιμοδοσία σε μονάδες εκτός νοσοκομείων και ενισχύθηκε το έργο πολλών οργανώσεων προσφοράς στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν οικονομικούς πόρους. Αντίστοιχες τοπικές πρωτοβουλίες ανέλαβαν οι περιφερειακές οργανώσεις της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα.

Από εδώ και πέρα, δίνεται πλέον έμφαση στο σχεδιασμό της επόμενης -μετά την υγειονομική κρίση– μέρας. Στους διαδρόμους της Πειραιώς συζητούν όσα μεταφέρονται από τις οργανώσεις του κόμματος και τα μέλη, συγκεντρώνονται οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί του παραγωγικού ιστού. «Την επιτυχία των πολιτικών του αύριο πρέπει να την υπογράφουν οι πολίτες», λένε σε μεταξύ τους συζητήσεις τα στελέχη.

Ψηφιακή πλατφόρμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται εξάλλου να τεθεί σε λειτουργία η ιστοσελίδα του κόμματος σε νέα ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα. Εκεί εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, μέλη της ΝΔ αλλά και απλοί πολίτες θα καταθέτουν τις απόψεις τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις ανάγκες της επιστροφής στην ανάκαμψη και θα πληροφορούνται για τη νέα καθημερινότητα.

Το μότο άλλωστε για την επόμενη μέρα είναι ότι η πανδημία αποκαλύπτει ευκαιρίες που σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να μείνουν αναξιοποίητες. Όπως επισημαίνουν σχετικά στην Πειραιώς, το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας διαθέτει την ποιότητα ώστε να καλυφθεί γρηγορότερα από πολλές άλλες χώρες το χαμένο έδαφος. Τα στελέχη της ΝΔ σε κάθε ευκαιρία διαμηνύουν ότι η αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων και ο εθελοντισμός θα συνεχιστούν και όταν η απειλή του κορωνοϊού δεν θα υφίσταται πια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This