Ελβετός ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να σταματήσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο!

Συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια

Must Read

Την ανησυχία της Ελβετίας για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου στη Μεσόγειο από την Τουρκία εξέφρασε ο Ελβετός Υπουργός Εξωτερικών αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Ινιάτσιο Κάσσις τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό είναι να σταματήσουν οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία, που ανησυχούν, εκνευρίζουν και οξύνουν τα πνεύματα.

«Συνεπώς, θα έπρεπε να καταφέρουμε πρωτίστως να μιλήσουμε για το πώς θα επιτυγχάναμε να παύσουν να υφίστανται αυτές οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Και από αυτό το σημείο θα μπορούσαν να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω σε αυτό το ταξίδι».

Ο Ελβετός ΥΠΕΞ είπε πως αυτός ήταν και ο κύριος στόχος του ταξιδιού του στη Λευκωσία, την οποία επισκέφθηκε χθες, και παραμένει ο βασικός του στόχος τόσο στην Αθήνα όσο και στην Άγκυρα, την οποία θα επισκεφθεί μεθαύριο.

«Ο στόχος της τριπλής επίσκεψής μου συνδέεται με την ανάγκη της Ελβετίας να έχει μια ειρηνική και ασφαλή κατάσταση στη Μεσόγειο. Στην Κύπρο υπάρχει πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια στο οποίο εμπλέκονται η Ελλάδα και η Τουρκία με την Κυπριακή Δημοκρατία. Συνεπώς, ήθελα να δω με τα μάτια μου ποιο είναι το πρόβλημα και να ακούσω από τις χώρες που εμπλέκονται άμεσα ποια είναι η θέση τους. Αλλά και για τον λόγο, επίσης, ότι η Ελβετία τα περασμένα χρόνια προσέφερε τις καλές της υπηρεσίες στην αναζήτηση μιας λύσης».

Για το ζήτημα αυτό ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών συζήτησε διεξοδικά με τον κ. Δένδια, ενώ θα το θέσει και στη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση του κ. Κάσσις με τον κ. Δένδια ήταν ζεστή.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στα κυπριακά ύδατα, σχετικά με τις οποίες ο Ν. Δένδιας ανέπτυξε τις ελληνικές θέσεις, τονίζοντας ότι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας πρέπει να σταματήσουν άμεσα και η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του. Περαιτέρω, ενημέρωσε τον Ελβετό ΥΠΕΞ ότι θα συναντηθεί προσεχώς με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο αναμένει να έχει μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων, τονίζοντας παράλληλα ότι Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This