Δευτέρα 21/6/2021

Επίθεση Τσακαλώτου για την ύφεση: «Το προεκλογικό αφήγημα της Ν.Δ. για τη μεσαία τάξη μάς άφησε χρόνους»

«Το προεκλογικό αφήγημα της Ν.Δ. για τη μεσαία τάξη μάς άφησε χρόνους». Αυτό υποστηρίζει σε επιθετική ανακοίνωσή του κατά του υπουργού Οικονομικών ο προκάτοχός του Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος είχε τη φήμη διεθνώς είναι αλήθεια για τη… στήριξη που έδωσε στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο CNN, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεψε βάθος ύφεσης 10%, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Αν ξεκινάνε από 4,7% την Πέμπτη, το κάνουν 7,9% την Κυριακή και τη Δευτέρα φτάνουν στο 10%. Αγχώνομαι πού θα φτάσουν μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο».

Στην Κουμουνδούρου -όπου κάτι ξέρουν από αυτά- κατηγορούν την κυβέρνηση για… τριγλωσσία. «Όπως υπάρχει διαφοροποίηση στο ύψος της καθαρής δημοσιονομικής παρέμβασης που λέει η Ν.Δ. Εσωτερικού, η Ν.Δ. εξωτερικού και η Ν.Δ. πραγματικού, έτσι υπάρχει ανάλογη διαφοροποίηση και για το ύψος της ύφεσης που αναφέρει. Στην Ελλάδα λέει 4,7%, στην Ευρώπη λέει 7,9%, στις ΗΠΑ λέει 10%. Όσο για το πραγματικό ύψος της ύφεσης, ο Θεός να βάλει το χέρι του» σχολιάζει ο κ. Τσακαλώτος.

Η ύφεση, προσθέτει, «δεν είναι απλοί αριθμοί. Είναι άνθρωποι που απολύονται. Νέα παιδιά που βλέπουν το μέλλον τους να καταρρέει. Είναι επιχειρήσεις που κλείνουν. Είναι ζωές που καταστρέφονται. Ζωές ανθρώπων για τους οποίους η κυβέρνηση αδιαφορεί».

Αναφερθείς δε στο κύριο άρθρο της «Καθημερινής της Κυριακής» με τίτλο «Όχι στα ζόμπι», που αφορούσε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρέη, επισήμανε: «Ότι οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης για τη Ν.Δ. θεωρούνται πλέον “ζόμπι” και μπαταχτσήδες που πρέπει να εξοντωθούν δεν το λες και συνέπεια με το προεκλογικό τους αφήγημα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ