Επίθεση Τσακαλώτου για την ύφεση: «Το προεκλογικό αφήγημα της Ν.Δ. για τη μεσαία τάξη μάς άφησε χρόνους»

Must Read

«Το προεκλογικό αφήγημα της Ν.Δ. για τη μεσαία τάξη μάς άφησε χρόνους». Αυτό υποστηρίζει σε επιθετική ανακοίνωσή του κατά του υπουργού Οικονομικών ο προκάτοχός του Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος είχε τη φήμη διεθνώς είναι αλήθεια για τη… στήριξη που έδωσε στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο CNN, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεψε βάθος ύφεσης 10%, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Αν ξεκινάνε από 4,7% την Πέμπτη, το κάνουν 7,9% την Κυριακή και τη Δευτέρα φτάνουν στο 10%. Αγχώνομαι πού θα φτάσουν μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο».

Στην Κουμουνδούρου -όπου κάτι ξέρουν από αυτά- κατηγορούν την κυβέρνηση για… τριγλωσσία. «Όπως υπάρχει διαφοροποίηση στο ύψος της καθαρής δημοσιονομικής παρέμβασης που λέει η Ν.Δ. Εσωτερικού, η Ν.Δ. εξωτερικού και η Ν.Δ. πραγματικού, έτσι υπάρχει ανάλογη διαφοροποίηση και για το ύψος της ύφεσης που αναφέρει. Στην Ελλάδα λέει 4,7%, στην Ευρώπη λέει 7,9%, στις ΗΠΑ λέει 10%. Όσο για το πραγματικό ύψος της ύφεσης, ο Θεός να βάλει το χέρι του» σχολιάζει ο κ. Τσακαλώτος.

Η ύφεση, προσθέτει, «δεν είναι απλοί αριθμοί. Είναι άνθρωποι που απολύονται. Νέα παιδιά που βλέπουν το μέλλον τους να καταρρέει. Είναι επιχειρήσεις που κλείνουν. Είναι ζωές που καταστρέφονται. Ζωές ανθρώπων για τους οποίους η κυβέρνηση αδιαφορεί».

Αναφερθείς δε στο κύριο άρθρο της «Καθημερινής της Κυριακής» με τίτλο «Όχι στα ζόμπι», που αφορούσε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρέη, επισήμανε: «Ότι οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης για τη Ν.Δ. θεωρούνται πλέον “ζόμπι” και μπαταχτσήδες που πρέπει να εξοντωθούν δεν το λες και συνέπεια με το προεκλογικό τους αφήγημα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This