Πόλεμος δηλώσεων στη Βουλή για το «περιβαλλοντοκτόνο» νομοσχέδιο! Το ψήφισε μόνο η Ν.Δ., αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Ολομέτωπη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη, το οποίο τελικά η Ν.Δ. ψήφισε μόνη της, εκτυλίχθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου η πόλωση έχει επιστρέψει για τα καλά στα… προ κορωνοϊού επίπεδα!

Το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο ή αλλιώς το «περιβαλλοντοκτόνο» σχέδιο νόμου, όπως το χαρακτήρισε, λίγο πολύ, σύσσωμη η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, στάθηκε η αφορμή για σκληρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, να αποχωρεί από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στο… παρά ένα της ψηφοφορίας.

Στη συζήτηση παρενέβη νωρίς το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπερασπίστηκε «μέχρι κεραίας» τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος, σημειώνοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ευημερία με οικολογικό πρόσημο και υπογραμμίζοντας πως με το νομοσχέδιο «μπαίνει τέλος στην Ελλάδα των μπάζων και των χωματερών».

Καταλόγισε, μάλιστα, υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ζήτημα των εξορύξεων πετρελαίου, καθώς, όπως είπε, τα οικόπεδα που αδειοδότησε όταν ήταν κυβέρνηση, ήταν Natura.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε ακόμη και στους διαδηλωτές που εναντιώθηκαν στο νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντας άθλια εικόνα την προχθεσινή διαδήλωση έξω από τη Βουλή και ζητώντας την τήρηση των υγειονομικών μέτρων από όλους.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά με… επτάωρη καθυστέρηση, καθώς μίλησε αργά το απόγευμα, αποφεύγοντας, έτσι, το τετ α τετ με τον πολιτικό του αντίπαλο. Ασκώντας κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δήλωση κατά των διαδηλωτών, σχολίασε ειρωνικά ότι «οι εκπρόσωποι ΜΚΟ και περιβαλλοντικών οργανώσεων αποτελούν υγειονομικό κίνδυνο για τον πρωθυπουργό, ενώ, όταν ο ίδιος κάλεσε τον δήμαρχο και του ζήτησε να αλλάξει δρομολόγιο το φορτηγό με τη συναυλία και να περάσει από το Μαξίμου, δεν τον πείραξαν οι αποστάσεις που δεν τηρήθηκαν».

Καταστρατήγηση του Συντάγματος και εξυπηρέτηση συμφερόντων

Αφού, μάλιστα, κατακεραύνωσε το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το νομοσχέδιο-σκούπα, που απορρυθμίζει και ελαστικοποιεί την περιβαλλοντική νομοθεσία και καταστρατηγεί το Σύνταγμα, με σκοπό την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, αποχώρησε από τη συνεδρίαση μαζί με τους βουλευτές του κόμματος.

Ποιος ο λόγος της αποχώρησης;

Η απόφαση του προεδρείου να ψηφίσουν οι βουλευτές στην ονομαστική ψηφοφορία μέσω επιστολικής ψήφου και όχι αυτοπρόσωπα, η οποία, όπως είπε, παραβιάζει τον Κανονισμό και το Σύνταγμα. Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω των υγειονομικών αποκλεισμών και προς αποφυγή του συνωστισμού.

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε με σφοδρότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «απέδειξε ότι δεν έχει τίποτα να πει. Τα άδεια έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωτογραφία της απουσίας πολιτικής».

Νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε από το βήμα ότι «το ΚΙΝ.ΑΛ. καταψηφίζει το απαράδεκτο νομοσχέδιο», κατηγορώντας την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, ότι δεν εξασφαλίζει την προστασία των περιοχών Natura και ότι απαξιώνει φορείς και τοπικές κοινωνίες.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ, ύστερα από μαραθώνια διήμερη συζήτηση, με ονομαστική ψηφοφορία που αιτήθηκαν τα ΚΙΝ.ΑΛ. και ΚΚΕ, και μόνο από τους βουλευτές της Ν.Δ., τελικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This