Αυτή είναι η θέση της Πλεύσης Ελευθερίας για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή

Must Read

Θέση για το λεγόμενο, όπως αναφέρει, περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή πήρε η Πλεύση Ελευθερίας, με σχετικό δελτίο τύπου που έστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Διαβάστε την τοποθέτηση της Πλεύσης Ελευθερίας:

«Η εμπειρία της Πανδημίας, που εξέθεσε τη γύμνια των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο, αλλά και υπογράμμισε με τον πιο πειστικό τρόπο τη σημασία της μέριμνας για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή, φαίνεται ότι δεν δίδαξε ακόμη τα αυτονόητα:

Ότι η ζωή και η υγεία δεν αποτιμώνται, δεν ανταλλάσσονται και δεν αντικαθίστανται. Ότι το Περιβάλλον, φυσικό και οικιστικό, είναι ζωτικής σημασίας στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνικής συνύπαρξης. Είναι ανεκτίμητο δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, που η υποβάθμιση, η ρύπανση, η εμπορευματοποίησή του, η αλόγιστη εκμετάλλευση και η εξάντλησή του θέτουν σε κίνδυνο τον πλανήτη, την ανθρωπότητα, την ποιότητα ζωής στον κόσμο και στη χώρα μας.

Η Πλεύση Ελευθερίας αντιτίθεται πλήρως στην κατεπείγουσα νομοθέτηση σε θέματα περιβάλλοντος, φυσικών πόρων, χωροταξίας, ενέργειας με πρόσχημα την δήθεν “επείγουσα ανάπτυξη”. Αντιτασσόμαστε ευθέως στην βεβιασμένη και αδιαφανή νομοθέτηση που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα, αναπαλλοτρίωτα κοινωνικά αγαθά, αλλά και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται και ακόμη δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί για την ανθρωπότητα, κατά τους τελευταίους αποκαλυπτικούς μήνες της Πανδημίας.

Στο επόμενο διάστημα, όπως και όλα αυτά τα χρόνια, θα βρεθούμε στο πλευρό των πολιτών, των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και οργανώσεων, των κοινωνικών κινημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, που υπερασπίζονται το περιβάλλον και το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία, που πλήττονται βάναυσα όταν το περιβάλλον μολύνεται, υποβαθμίζεται, ρυπαίνεται, δηλητηριάζεται ή κακοποιείται ή όταν η πρόσβαση των πολιτών στη φύση, στο περιβάλλον και στα φυσικά αγαθά παρεμποδίζεται για χάρη δήθεν “επενδύσεων” και δήθεν “εκσυγχρονισμού”.

Στοιχείο πολιτισμού και ανάπτυξης είναι η πραγματική και αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και όχι η κερδοσκοπική εξάντλησή του ή η απερίσκεπτη εκποίησή του.

Εμείς θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης του περιβάλλοντος, των πολιτών και των κινημάτων που υπερασπίζονται το περιβάλλον και τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων στη ζωή, την υγεία, τα φυσικά κοινωνικά αγαθά. Και εκεί θα δοκιμαστούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This