Αναπάντητα ερωτήματα για τα δάνεια του Άδωνι Γεωργιάδη

Must Read

Διαμαρτύρεται, με εξώδικό του προς τη «δημοκρατία», ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα στοιχεία που δημοσιεύσαμε και αφορούν το «πόθεν έσχες» του 2018. Στην απάντησή του δίνει χρήσιμες πληροφορίες, που καλοπροαίρετα δημοσιεύει η εφημερίδα, όμως δημιουργεί νέες απορίες για τα περιουσιακά του στοιχεία. Κυρίως αποφεύγει να απαντήσει ποια «μαγική συνταγή» έχει επινοήσει που του δίνει το δικαίωμα να λαμβάνει τεράστια ποσά από τράπεζες, άνω των 500.000 ευρώ και να πληρώνει σε δόσεις «ψίχουλα».

Στο εξώδικό του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι τον συκοφαντήσαμε λέγοντας ότι παίρνει «αβέρτα κουβέρτα δάνεια από τις τράπεζες», δεν είναι κακοπληρωτής και τα δάνειά του είναι ενήμερα. Μάλιστα μας απέστειλε και τις σχετικές βεβαιώσεις των τραπεζών που αποδεικνύουν ότι πράγματι δεν χρωστά καμία δόση. Ως προς αυτό, λοιπόν, ο κ. Γεωργιάδης έχει δίκιο και τον αδικήσαμε.

Ωστόσο, πώς μπορεί να χαρακτηριστεί ο δανειολήπτης που πλήρωσε σε μια χρονιά (2016-2017) μόλις 1.875 ευρώ (άρα 156 ευρώ τον μήνα) για δάνειο 500.000 και την επομένη (2017-2018) 7.356 ευρώ, δηλαδή 613 τον μήνα; Εξυπνος, ευέλικτος ή δικτυωμένος; Ποιος μέσος Ελληνας πέτυχε τέτοιες ρυθμίσεις και μάλιστα σε περίοδο Μνημονίων, όταν η κατάσταση ήταν πολύ αυστηρή στις τράπεζες; Γιατί η σκληρή αλήθεια για όλους τους υπολοίπους (πλην του ταλαντούχου κ. Γεωργιάδη) ήταν η ακριβώς αντίθετη. Ως προς αυτό, λοιπόν, ο υπουργός Ανάπτυξης «ξέχασε» να απαντήσει στο εξώδικό του.
500 ευρώ το μήνα

Για το δεύτερο δάνειό του, σε ελβετικό φράγκο από την Εθνική Τράπεζα, πέτυχε επίσης μια εξαιρετική ρύθμιση, να πληρώνει μόνο 500 ευρώ τον μήνα, αν και το υπόλοιπό του ήταν γύρω στα 120.000 ευρώ.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης στο εξώδικό του επισυνάπτει έγγραφο που αποδεικνύει ότι από το 2007 έχει πλατινένια πιστωτική κάρτα με όριο 32.000 ευρώ, που πληρώνεται κανονικά. Ωστόσο εδώ προκύπτει άλλο θέμα! Γιατί δεν την έχει δηλώσει ΠΟΤΕ στο «πόθεν έσχες» του; Το ξέχασε; Μήπως, λοιπόν, είναι ελλιπή και ανακριβή όλα τα προηγούμενα «πόθεν έσχες» που είχε καταθέσει, με βάση το στοιχείο που μας απέστειλε;

Τέλος ο κ. Γεωργιάδη, αν και χρωστούσε το 2018 συνολικά 593.699 ευρώ, δηλώνει στο «πόθεν έσχες» ότι κατάφερε να λάβει κι άλλο δάνειο (!) 31.062 ευρώ. Πρόκειται, άραγε, για την παραπάνω πιστωτική; Ο ίδιος πάντως αναφέρεται σε «δάνειο». Ποιος Έλληνας με τέτοια χρέη είχε τη δυνατότητα να λαμβάνει επιπλέον χρήματα από τις τράπεζες; Αυτό δεν λέγεται «αβέρτα κουβέρτα χορήγηση ποσών»;

Συμπερασματικά, ο κ. Γεωργιάδης είναι όντως συνεπής και ενήμερος. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι… καλοπληρωτής! Προφανώς δεν παρανόμησε, αλλά οφείλει να εξηγήσει πώς πέτυχε τέτοια εξωφρενικά ευνοϊκή μεταχείριση από τις τράπεζες. Όπως το ίδιο οφείλουν να εξηγήσουν και τα τραπεζικά στελέχη που εμπλέκονται.

Δάνεια Γεωργιάδη με βάση τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»

ΕΤΟΣ                  Alpha Bank               Εθνική

2016                   485.193                    129.845

2017                   483.193                    123.864

Πλήρωσε         1.875 (156 τον μήνα)     5.981 (500 τον μήνα)

2018                  475.837                  117.862

Πλήρωσε         7.357 (613 τον μήνα)    6.002 (500 τον μήνα)

Πηγή «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This