Η Προανακριτική έφερε στο φως το… κουκούλωμα των «Panama Papers»

Must Read

Ένα σκηνικό αδιαφορίας για την Ελλάδα που σφάδαζε ύστερα από τρία Μνημόνια αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Προανακριτική Επιτροπή που εξετάζει το σενάριο της πολιτικής σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis. Το πλέον τρομακτικό, βέβαια, στις νέες αποκαλύψεις τις οποίες έκανε με πηγές η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είναι ότι ο βασικός πρωταγωνιστής σε αυτό το σκηνικό ήταν ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, που για σειρά ετών είχε την ευθύνη διαχείρισης μερικών από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα που ταλάνισαν τη χώρα μας.

Βρισκόμαστε στην άνοιξη του 2017 και οι Αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη στα χέρια τους εκατομμύρια αρχεία που διέρρευσαν στον Τύπο και αποκάλυπταν τις μεθόδους με τις οποίες οι ισχυροί του πλανήτη χρησιμοποιούν υπεράκτιους «παραδείσους» για φοροαποφυγή. Ο λόγος για τα διάσημα «Panama Papers», τα οποία είχαν και χρώμα ελληνικό.

Σύμφωνα με όσα είπε η κυρία Δημητρίου, εκείνο τον Απρίλιο προγραμματίζεται στη Χάγη ολομέλεια της Eurojust, στην οποία θα συμμετείχε και η εισαγγελέας του Παναμά, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των διαρροών και οι κινήσεις των κρατών. Από τη μεριά της Ελλάδας στην ολομέλεια θα συμμετείχαν, φυσικά, ο κ. Αθανασίου, που ήταν εκείνη την περίοδο οικονομικός εισαγγελέας, η Ελένη Τουλουπάκη και ο Χρήστος Τζούρας, που υπηρετούσαν τότε ως επίκουροι στο οικονομικό έγκλημα.

Η αποστολή εγκρίνεται, το κονδύλι από το υπουργείο Δικαιοσύνης εκταμιεύεται και η αποστολή των τριών θεωρητικά ξεκινά. Μόνο που στη διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας φτάνουν τελικά μόνο δύο. Ο κ. Αθανασίου φαίνεται πως είχε άλλα σχέδια αναψυχής, για τα οποία δεν ενημέρωσε ποτέ κανέναν. Λίγους μήνες αργότερα, όταν η υπόθεση βγαίνει στο φως στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπου συζητιέται η προαγωγή του, μια μερίδα εισαγγελέων θα υποστηρίξει ότι η ασυνέπεια του κ. Αθανασίου δεν ήταν δα… και κανένα σπουδαίο παράπτωμα. Αλίμονο!

Με όσα ακούγονται στην αίθουσα της Προανακριτικής είναι πλέον προφανές ότι από αυτήν τη διαδικασία θα πληγεί μόνο ο χώρος της Δικαιοσύνης. Γιατί κατά τα λοιπά, και μόνο το γεγονός ότι ολόκληρη η Προανακριτική και η προσπάθεια διεύρυνσης του κατηγορητηρίου βασίζονται σε καταθέσεις εισαγγελέων όπως αυτή του κ. Αθανασίου, που, όπως αποκαλύπτεται, προσπαθούν απλώς να καλύψουν τα μελανά σημεία της διαδρομής τους, προκαλεί πλέον θυμηδία και στον πιο ανυποψίαστο ακροατή.

Πηγή «κυριακάτικη δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This