Παρασκευή 7/5/2021

Προκαλεί ο Νεκτάριος Σαντορινιός – Πρότεινε πλαστικό κουταλάκι για τη θεία κοινωνία!

Συνεχίζονται οι ύβρεις και οι προσβολές προς τα ιερά και όσια της Ορθοδοξίας, από μια μερίδα ανθρώπων που προσπαθούν με άκομψες δηλώσεις να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Μεταξύ αυτών, είναι ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, που θεώρησαν ότι είναι σε θέση να αποφανθούν για το ζήτημα της θείας κοινωνίας, την ώρα που καταξιωμένοι και κορυφαίοι επιστήμονες αποφεύγουν να σχολιάσουν θέματα πίστης ή δηλώνουν πως θα κοινωνούσαν.

Ο κ. Κύρτσος σχολίασε θετικά την απαγόρευση της θείας κοινωνίας στη Γερμανία τονίζοντας, μάλιστα, μιλώντας στον Σκάι, πως ο ίδιος δεν θα πήγαινε με τίποτα να μεταλάβει των Αχράντων Μυστηρίων.

«Αυτοί που το κάνουν αναλαμβάνουν περιττό ρίσκο» ισχυρίστηκε ο ευρωβουλευτής που προφανώς αγνοεί τον ρόλο, τον σκοπό και την ιστορία της Εκκλησίας, καθώς συμπλήρωσε ότι «η Εκκλησία πρέπει να προστατεύσει τους πιστούς της».

Τροποποίηση της μετάληψης

Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε με έμφαση, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, πως χρειάζεται τροποποίηση της μετάληψης!

«Είναι κατανοητό ότι κάποιοι θέλουν να μεταλάβουν, αλλά μπορούν να υπάρξουν και μέτρα στη μετάληψη, θα μπορούσε να γίνεται με πλαστικό κουταλάκι!» πρότεινε και πρόσθεσε: «Οι εκκλησίες έκλεισαν, δεν έγιναν λειτουργίες του Πάσχα, για να αποφύγουμε όλο αυτό. Τώρα, ένα περιττό ρίσκο δεν νομίζω ότι πρέπει να ληφθεί».

Οι δύο πολιτικοί, λοιπόν, καλούν την Εκκλησία και τους πιστούς να αρνηθούν την παράδοση 2000 ετών και το ζωντανό θαύμα της πίστης, που είναι η θεία κοινωνία. Αίσθηση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι η Εκκλησία σε αντίστοιχες θέσεις και προσβολές αρκείται μόνο στη λιτή δήλωση: «Το ζήτημα της θείας κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ