Παρασκευή 7/5/2021

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης σε τουρισμό και εστίαση – «Πονοκέφαλος» η απροθυμία επιχειρηματιών να… ανοίξουν!

Σε πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό η απροθυμία πολλών επιχειρηματιών του τουρισμού και της εστίασης να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Με αυτό το δεδομένο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη η εκτόξευση της ανεργίας αλλά και οι αδυναμία των επαγγελματιών να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, που σημαίνει εκτροχιασμός των κρατικών εσόδων.

Έτσι αύριο το απόγευμα (όπως πρώτο είχε γράψει το newsbreak.gr) ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του, θα ανακοινώσει το νέο πακέτο μέτρων στήριξης για την οικονομία, τον τουρισμό και την εστίαση.

Τα μέτρα αυτά θα ολοκληρωθούν σε δύο φάσεις.

  • Η πρώτη φάση που θα ξεκινήσει το αργότερο τις πρώτες μέρες του Ιουνίου περιλαμβάνει στοχευμένες μειώσεις φόρων, με ουσιαστικότερη αυτήν της μείωσης του ΦΠΑ από το 24% στο 13% σε συγκεκριμένα αγαθά και  υπηρεσίες, σε τουρισμό εστίαση και μεταφορές

Επίσης:

  • Η προσωρινή μετάταξη της διαμονής στα ξενοδοχεία στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% από 13% και προσωρινή αναστολή του τέλους διαμονής, που κυμαίνεται από 0,50 ευρώ έως 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με την κατηγορία των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων.
  • Η δεύτερη φάση θα έρθει τον Σεπτέμβριο αφού θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, και θα περιλαμβάνει μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και ενδεχομένως η μείωση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Τέλος το οικονομικό επιτελείο θα επεξεργάζεται και θα ανακοινώσει σχέδιο ελάφρυνσης των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ