Γιώργος Νταλάρας: Οι επιθέσεις, το τραγούδι που του έκοψε η Χούντα και το «ευχαριστώ» στη σύζυγό του (video)

Must Read

Είναι από τους πιο διάσημους τραγουδιστές, συνθέτες και μουσικούς που άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό πεντάγραμμο. Ο Γιώργος Νταλάρας σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τον αγαπημένο του πατέρα που έχασε νωρίς, τα 50 χρόνια καριέρας αλλά και τη γυναίκα της ζωή του, την σύζυγό του.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης που μεγάλωσε στην Κοκκινιά, μίλησε για τον ρεμπέτη πατέρα του, Λουκά Νταλάρα, για την επιθυμία του να μπαρκάρει στα καράβια αλλά και για την σχέση με τον αδερφό του που η φτώχεια του χώρισε σε μικρή ηλικία: «Με επηρέασε στο τραγούδι ο πατέρας μου, τα πρώτα όμως ακόρντα μου τα έδειξε αδελφός μου. Τραγουδούσα από μικρό παιδί. Όταν έβγαλα το δημοτικό εγώ ήθελα να μπαρκάρω. Βρήκαμε με τη μητέρα μου μια χρυσή τομή να μείνω στην Αθήνα και να πάω σε τεχνική σχολή. Και σιγά σιγά το 1963 έρχεται ο Χρήστος ο αδερφός μου με μια κιθάρα», δήλωσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Το τραγούδι «ευτυχώς» του έκοψε η χούντα

Το σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο που ακούστηκε στην εκπομπή, ήταν το πρώτο τραγούδι του καλλιτέχνη, «Η προσμονή» που έγραψε σε ηλικία μόλις 17 χρονών. Το τραγούδι που ο ίδιος χαρακτήρισε ανυπόφορο, κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών, κόπηκε από λογοκρισία των συνταγματαρχών, κάτι που τελικά όπως ανέφερε, ο κ. Νταλάρας, ήταν καλό, αφού δεν του άρεσε καθόλου η ερμηνεία του.

Η αρχή από το μαγαζάκι στην Πλάκα και τα 50 χρόνια καριέρας

Ο Γιώργος Νταλάρας ξεκίνησε την καριέρα του τραγουδώντας σε ένα μαγαζάκι στην Πλάκα, εκεί όπου τον άκουσε ο Μάκης Μάτσας και το ταλέντο του έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό. Κάπως έτσι ο μεγάλος καλλιτέχνης ξεκίνησε την πορεία του, φτάνοντας σήμερα να έχει συμπληρώσει 50 χρόνια στον χώρο: «Τώρα μαθαίνω να τραγουδάω. Στα 50 χρόνια στο τραγούδι, μέσα από τη δουλειά που μπήκα μικρός, έπρεπε να φτιάξω ένα χαρακτήρα. Πιστεύω πως κατάφερα πολλά πράγματα».

Η γυναίκα της ζωή του

Ο σπουδαίος ερμηνευτής αναφέρθηκε στην γυναίκα της ζωής του την Άννα, την οποία γνώρισε μέσα από μια ιδιαίτερη συγκυρία και έμεινε στο πλευρό του στηρίζοντας τον όλα αυτά τα χρόνια: «Την Άννα τη γνώρισα διώχνοντάς την γιατί έκανε θόρυβο ενώ κάναμε πρόβα ο Λουκιανός, η Τάνια και ο Βασιλης Παπακωνσταντίνου. Περάσαμε ωραία μαζί. Νομίζω ότι η Άννα ήταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή. Αν δεν ήταν η Άννα μπορεί να μην έκανα ούτε τα μισά από αυτά που έκανα. Η Άννα με βοήθησε να κάνω ένα βήμα προς την κοινωνικοποίηση. Και αυτό της το χρωστάω».

Αναφορικά με την επιλογή της να ασχοληθεί με την πολιτική, ο Γιώργος Νταλάρας εξέφρασε την άποψη ότι ήταν επιβλαβές για την οικογένεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This