Δευτέρα 14/6/2021

Ποιες παραστάσεις θα σηκώσουν αυλαία το καλοκαίρι

Ελλάδα χωρίς θέατρο δεν γίνεται! Καλοκαίρι χωρίς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, απλά δεν είναι ελληνικό καλοκαίρι. Η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω και στην ψυχαγωγία μας. Οι περισσότερες θεατρικές παραγωγές ακυρώθηκαν, καθώς οι παραγωγοί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά με θέατρα που θα λειτουργούν με 40% πληρότητα, ακόμη και σε υπαίθριους χώρους. Εστω κι έτσι, όμως, υπάρχουν λίγοι που θα πάρουν το ρίσκο, ενώ και τα κρατικά θέατρα της χώρας θα τιμήσουν την βαριά «βιομηχανία» μας, τον πολιτισμό.

Όσον αφορά το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός οι παραστάσεις θα παίζονται τρεις μέρες, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 17 Ιουλίου με τους «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος παράλληλα θα πρωταγωνιστεί. Το επόμενο τριήμερο (24-26 Ιουλίου) ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος θα σκηνοθετήσει τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, με τη Βίκυ Σταυροπούλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από ο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα δούμε τον Αύγουστο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, με τους Ταξιάρχη Χάνο και Χρήστο Στέργιογλου.

Αλλά και ο Σπύρος Παπαδόπουλος… δεν θα μείνει σπίτι. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας του έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο του Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό». Μαζί του θα δούμε και τους Θανάση Παπαγεωργίου, Αρη Σερβετάλη και Ορφέα Αυγουστίδη. Η παράσταση, που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα, θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, παρά την πανδημία, δεν το έριξε στη… «Μουρμούρα». Ετσι, με τη θεατρική παράσταση «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει» της Κάρολ Κριπ θα περιοδεύσει και αυτός. Στα μέσα Ιουλίου ξεκινούν τις παραστάσεις τους οι Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας και Μυριέλλα Κουρεντή, με το έργο «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω», ενώ οι Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Χαλκιάς, Παύλος Χαϊκάλης και Κωνσταντίνος Ασπιώτης θα περιοδεύσουν με την κωμωδία «Δάφνες και πικροδάφνες».

Ακόμη, ο αεικίνητος Μάρκος Σεφερλής μαζί με την Ελένη Τσαβαλιά θα κάνει το κοινό να γελάσει στο Δελφινάριο από τα μέσα Ιουλίου με την παράσταση «Ευτυχισμένο το 2020». Τέλος, στο Αλσος θα ανέβει η παράσταση του Τάκη Ζαχαράτου «Ζω για σένα». Λίγες, αλλά καλές παραστάσεις θα σηκώσουν αυλαία το καλοκαίρι. Θα φανεί στο… χειροκρότημα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ