Αντίο Μπίλμπο Μπάγκινς: «Έσβησε» στα 88 του ο σερ Ίαν Χολμ, πρωταγωνιστής του «Alien» και του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» (video)

Must Read

Ο σερ Ιαν Χολμ, ο αξιοσέβαστος Μπίλμπο Μπάγκινς της μεγάλης οθόνης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Ο πολυβραβευμένος Βρετανός ηθοποιός που έδινε μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον «πέθανε γαλήνια στο νοσοκομείο με την οικογένειά του και τον άνθρωπο που τον φρόντιζε», σύμφωνα με τη μάναντζέρ του, η οποία διευκρίνισε πως ο θάνατός του επήλθε το πρωί της Παρασκευής.

Γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου του 1931 στην… ψυχιατρική κλινική όπου εργαζόταν το πατέρας του, ο σερ Ίαν Χολμ ήταν μέλος της διάσημης θεατρικής ομάδας Royal Shakespeare Company, προτού διαγράψει μια πλούσια καριέρα στον κινηματογράφο.

Χαρακτηριζόμενος από τους οικείους του ως «γοητευτικός, ευγενής και πολύ ταλαντούχος», ο σερ Ίαν Χολμ έκανε μια «δεύτερη καριέρα» στη μεγάλη οθόνη, ενσαρκώνοντας τον Μπίλμπο Μπάγκινς στην τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» (2001-2003), αποτελώντας, μάλιστα τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε αυτήν και την τριλογία «Χόμπιτ» (2012-2014).

Κορυφαίοι σταθμοί της κινηματογραφικής καριέρας του ήταν, μεταξύ άλλων, το «Alien» (1979), «Το Πέμπτο Στοιχείο» (1997) και το «From Hell» (2001), ενώ το 1981 βραβεύτηκε με BAFTA για την ερμηνεία του στην ταινία «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» (1981), για την οποία απέσπασε και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ B’ ρόλου από την Αμερικανική Ακαδημία.

Η μεγάλη του αγάπη, ωστόσο, παρέμενε το θέατρο, όπου το 1967 βραβεύτηκε με Tony για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «The Homecoming», ενώ το 1998 τιμήθηκε και με το βραβείο «Laurence Olivier» για την ερμηνεία του στο έργο του Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ».

  • Δείτε μίνι αφιερώματα στην καριέρα του:

https://youtu.be/EojN_3aQG8c

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This