Στον… παράδεισο θα ροκάρει, πλέον, ο Νίκος Σπυρόπουλος, ιδρυτικό μέλος της σπουδαίας ελληνικής μπάντας «Σπυριδούλα» (video)

Must Read

«Έφυγε» σε ηλικία 63 ετών ο κιθαρίστας Νίκος Σπυρόπουλος που μαζί με τον αδελφό του, Βασίλη, είχαν ιδρύσει το 1977 τους «Σπυρίδουλα», μία από τις σπουδαιότερες ελληνικές ροκ μπάντες!

Την είδηση του θανάτου του Νίκου Σπυρόπουλου έκανε γνωστή, με ανάρτησή του στο Facebook ο επίσης μουσικός και ηθοποιός, Δημήτρης Πουλικάκος.

Στους «Σπυριδούλα» οι Βασίλης και Νίκος Σπυρόπουλος έπαιζαν κιθάρα, πλαισιωμένοι από τους Αντρέα Μουζακίτη (ντραμς), το Μάκη Μπλαζή (μπάσο) και τους Κώστα Κουρεμένο και Γιώργο Κοτσμανίδη στα φωνητικά.

Το όνομα της ροκ μπάντας το πρότεινε ο συνεργάτης τους Γιώργος Γαϊτάνος, εμπνευσμένος από την ιστορία της Σπυριδούλας Ράπτη, θύματος ενός εγκλήματος που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη το 1956. Η 12χρονη οικιακή βοηθός είχε βασανιστεί επί 36 ώρες με ηλεκτρικό σίδερο από το ανδρόγυνο που την μεγάλωνε!

Όταν ξεκίνησαν τις συναυλίες τους, οι «Σπυριδούλα» έπαιζαν κατά κύριο λόγο διασκευές από Rolling Stones, Lou Reed, Velvet Underground καθώς και μπλουζ και γρήγορα τράβηξαν το ενδιαφέρον του σχετικού κοινού.

Ώσπου στις 6 Νοεμβρίου του 1977, ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο οποίος τους είδε ζωντανά στο κινηματοθέατρο «Κνωσός», γνωρίζοντας πως ο Παύλος Σιδηρόπουλος έψαχνε μουσικούς για να ηχογραφήσει τις συνθέσεις του, τους έφερε σε επαφή. Κάπως έτσι προέκυψε η συνεργασία τους που απέφερε το μνημειώδες άλμπουμ «Φλου» (1978).

  • Δείτε την αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Δημήτρη Πουλικάκου:

  • Ακούστε τη μεγαλύτερη επιτυχία της συνεργασίας Παύλος Σιδηρόπουλος – Σπυριδούλα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This