Νεκρός στα 81 του ο εκκεντρικός συγγραφέας του best seller μυθιστορήματος «Ο Πρωτάρης»

Must Read

Σε ηλικία 81 ετών απεβίωσε ο Τσαρλς Γουέμπ, συγγραφέας του best seller μυθιστορήματος «The Graduate» (Ο Πρωτάρης), λόγω ασθένειας του αίματος.

Ο θάνατος του Γουέμπ που έγινε ευρύτερα γνωστός χάρη στην ομώνυμη, βραβευμένη με Όσκαρ κινηματογραφική μεταφορά του εν λόγω βιβλίου του το 1967, με πρωταγωνιστές τον Ντάστιν Χόφμαν και την Αν Μπάνκροφτ, επιβεβαιώθηκε από τον επί σειρά ετών φίλο του, δημοσιογράφο Τζακ Μάλβερν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline.

Ο εκκεντρικός συγγραφέας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 16 Ιουνίου στο Ίστμπουρν της Αγγλίας, είχε δηλώσει ότι το εμβληματικό βιβλίο του βασίστηκε σε πραγματικές εμπειρίες από το Λος Άντζελες, όπου και μεγάλωσε, αν και ισχυρίστηκε πως όσα αναγράφονται σε αυτό δεν ήταν αυτοβιογραφικά.

Buck Henry, screenwriter - Lawrence Turman, producer & Charles Webb, book writer The Graduate (1967)
ο Γουέμπ (στο κέντρο) με τους Μπακ Χένρι και Λόρενς Τέρμαν, σεναριογράφο και παραγωγό, αντίστοιχα, του κινηματογραφικού «Πρωτάρη»

Μάλιστα, παρά την τεράστια επιτυχία του «Πρωτάρη», ο ίδιος κέρδισε μόνο 20.000 δολάρια από τα δικαιώματα της ταινίας και επέλεξε να ζήσει μια ζωή που δεν ήταν γεμάτη με τη λάμψη και τη γοητεία του Χόλιγουντ. «Εκατομμύρια και εκατομμύρια κερδήθηκαν από το “The Graduate” και εδώ ψάχνω για καμία λίρα για να αγοράσω το σάντουιτς μου – οι άνθρωποι το λατρεύουν», είπε κάποτε στο BBC.

Χώρισαν από αλληλεγγύη

Ο Γουέμπ και η σύζυγός του, Ιβ, η οποία πέθανε πέρυσι, έζησαν μια παράξενη ζωή, περνώντας ένα μεγάλο μέρος του χρόνου τους ταξιδεύοντας και διδάσκοντας τα τρία παιδιά τους, τα οποία επέλεξαν να τα εκπαιδεύουν κατ’ οίκον. Ήταν υπεύθυνοι μιας κατασκήνωσης γυμνιστών στο Νιου Τζέρσεϋ και, σε μια επίδειξη αλληλεγγύης ενάντια στους νόμους περί γάμου στις ΗΠΑ, χώρισαν, αλλά παρέμειναν μαζί, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα.

Το 2007, ο Γουέμπ κυκλοφόρησε μια συνέχεια του «The Graduate» με τίτλο «Home Schooled». Αν και γράφτηκε για οικονομικούς λόγους, ο Γουέμπ ήταν πάντα χαρούμενος που δεν έζησε μια υλιστική ζωή. «Η γυναίκα μου και εγώ κάναμε πολλά πράγματα που δεν θα είχαμε κάνει, εάν ήμασταν πλούσιοι… Θα μετρούσα τα χρήματά μου, αντί να μορφώσω τα παιδιά μου», είπε το 2006 σε συνέντευξη του στο AP.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο προσαγωγές για τον περίεργο θάνατο 40χρονου στον Ασπρόπυργο

Δεν έχουν βρεθεί σημάδια από αιχμηρά αντικείμενα ή από όπλο, αλλά υπήρχαν μώλωπες

More Articles Like This