Πέμπτη 13/5/2021

Με αυστηρά μέτρα λόγω κορωνοϊού οι παραστάσεις σε Ηρώδειο και Επίδαυρο

Με λιγότερους θεατές, οι οποίοι θα τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους και θα φτάνουν στους χώρους των παραστάσεων τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη έναρξή τους, ξεκινούν οι φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια Αρχή ενσωμάτωσε στους κανονισμούς λειτουργίας της τα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτά θέατρα. Οι ανοιχτοί χώροι που θα χρησιμοποιηθούν φέτος είναι το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, οι οποίοι θα λειτουργήσουν με το 45% της πληρότητάς τους.

Οι θέσεις θα είναι αριθμημένες τόσο στο κάτω διάζωμα όσο και στο άνω διάζωμα. Θα διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για ομάδες δύο, τριών ή τεσσάρων ατόμων, ενώ όλα τα εισιτήρια θα είναι προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα. Σημειώνεται επίσης ότι τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και το φεστιβάλ θα προμηθεύει μπουκαλάκια με νερό το κοινό.

Συνοπτικά, οι οδηγίες που έχουν δοθεί για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι οι εξής: Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδό τους στο θέατρο και μέχρι την τοποθέτησή τους στις θέσεις τους, καθώς και κατά την έξοδό τους από τον χώρο. Τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των προσώπων στις διαδρομές από και προς τους χώρους των εκδηλώσεων, στους χώρους υγιεινής (τουαλέτες), στα ταμεία, στα πωλητήρια κ.λπ. Αποφυγή συγχρωτισμού στους κοινόχρηστους χώρους.

Απαγόρευση παραμονής στις ροές ελέγχου εισιτηρίων περισσότερων του ενός ατόμων – με την εξαίρεση κατόχων εισιτηρίων ομάδας δύο, τριών ή τεσσάρων θέσεων, για τους οποίους επιτρέπεται η παραμονή στις ροές ελέγχου έως δύο ατόμων. Τέλος, ζητείται συμμόρφωση όλων με τις υποδείξεις του προσωπικού ασφάλειας και εξυπηρέτησης του κοινού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ