Η Βικτόρια Χίσλοπ πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα και ετοιμάζεται να μεταφέρει ένα ακόμη… ελληνόφιλο best seller της στη μικρή οθόνη!

Must Read

Μετά τον βραβευμένο με Όσκαρ Αμερικανό ηθοποιό Τομ Χανκς, ο οποίος πολιτογραφήθηκε Έλληνας τον Δεκέμβριο του 2019, ήρθε η σειρά της Βρετανίδας συγγραφέως του «Νησιού» και άλλων best sellers, Βικτόρια Χίσλοπ, να γίνει Ελληνίδα και με τη… βούλα του ελληνικού κράτους!

Η Βρετανίδα συγγραφέας, η οποία σε συνέντευξή της είχε διατυπώσει την επιθυμία της να πολιτογραφηθεί Ελληνίδα, έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για τη σημαντική συμβολή της στην παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Η πολιτογράφησή της έγινε με προεδρικό διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. «Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρει το σχετικό διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο ίδιο θέσπισμα τονίζεται ότι για τη συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη υπ’ όψιν η «παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας» μέσα από το έργο της Χίσλοπ, καθώς και η «ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού».

Στην ελληνική τηλεόραση

Η 61χρονη Βρετανίδα συγγραφέας, η οποία λατρεύει τη χώρα μας και το νησί της Κρήτης, δεν χάνει ευκαιρία να το λέει και να το δείχνει με κάθε τρόπο. Απόδειξη αποτελεί ότι πολλά από τα βιβλία της είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα, καθώς και το ότι αυτήν την περίοδο ετοιμάζεται να μεταφέρει στην ελληνική τηλεόραση ένα ακόμα διεθνές best seller της με τίτλο «Οι καρτ ποστάλ».

Εννέα χρόνια μετά την προβολή της επιτυχημένης σειράς του MEGA, «Το Νησί», η συγγραφέας των μεγάλων επιτυχιών ενώνει και πάλι τις δυνάμεις της με τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Προγράμματος της ΕΡΤ, Νίνο Ελματζιόγλου, με στόχο να μαγέψουν για άλλη μια φορά χιλιάδες τηλεθεατές και στο εξωτερικό.

Η ιστορία της Χίσλοπ, που αναμένεται να προβληθεί στη δημόσια τηλεόραση, αφορά μια σύγχρονη γυναίκα, την Έλι, η οποία λαμβάνει καρτ ποστάλ από ένα άγνωστο αποστολέα και κάποια στιγμή παίρνει την απόφαση να αναχωρήσει για την Αθήνα, προκειμένου να γνωρίσει και από κοντά τη σαγηνευτική ομορφιά της χώρας μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This