Τρίτη 18/5/2021

«Η Κιβωτός του Νώε» σε πανελλήνια πρώτη στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου

Το ορατόριο ενός Σικελού ιερέα προκάλεσε σάλο στην εποχή του

Πώς τραγουδά κανείς τις επιθυμίες και τους φόβους του; Πώς επιδρά η συνύπαρξη του ανθρώπου με τα ζώα, και πόσο μας απελευθερώνει; Ερωτήματα σαν αυτά διερευνώνται στην παράσταση «Η Κιβωτός του Νώε» του Σικελού Μικελάντζελο Φαλβέτι, που παρουσιάζεται από την ομάδα λυρικού θεάτρου Ραφή σε πανελλήνια πρώτη στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου (21.30) στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Το ορατόριο «Η Κιβωτός του Νώε» του τολμηρού ιερωμένου προκάλεσε σάλο στην εποχή του, καθώς, αντί βιβλικών προσώπων, πρωταγωνιστούσαν στοιχεία της φύσεως: το νερό, η φωτιά, ο αέρας. Η σκηνοθεσία φέρνει στο προσκήνιο επίκαιρα ζητήματα και διεκδικήσεις, σκοπεύοντας να παρασύρει το κοινό σε μια σαγηνευτική σύνθεση, που δημιουργείται από ήχους παλαιών οργάνων και ανατολίτικα μακάμια έως θορύβους ζώων.

Η διασκευή, η σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια όπως και οι φωτισμοί είναι της ομάδας performance Nova Melancholia (Βασίλης Νούλας, Κώστας Τζημούλης), ενώ η ενορχήστρωση και η μουσική προετοιμασία των Πάνου Ηλιόπουλου και Θάνου Πολυμενέα – Λιοντήρη.

Ερμηνεύουν οι μουσικοί Μιχάλης Σιγανίδης, Χάρης Λαμπράκης, Πάνος Ηλιόπουλος, Γιάννος Γιοβάνος, Γκίντο ντε Φλάβις, Θάνος ΠολυμενέαςΛιοντήρης, Ζωή Πουρή και οι τραγουδιστές Γιάννης Φίλιας, Λητώ Μεσσήνη, Νίκος Σπανάτης, Γιώργος Ρούπας, Αναστασία Κότσαλη.

«Η Κιβωτός του Νώε», η οποία θα παρουσιαστεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους, περιλαμβάνεται επίσης στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δωδώνης, όπου θα παρουσιαστεί στις 5 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο της Ηπείρου.

Δείτε επίσης: Ολίβια ντε Χάβιλαντ: «Έφυγε» η τελευταία επιζήσασα του «Όσα παίρνει ο άνεμος»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ