«Η Κιβωτός του Νώε» σε πανελλήνια πρώτη στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου

Must Read

Το ορατόριο ενός Σικελού ιερέα προκάλεσε σάλο στην εποχή του

Πώς τραγουδά κανείς τις επιθυμίες και τους φόβους του; Πώς επιδρά η συνύπαρξη του ανθρώπου με τα ζώα, και πόσο μας απελευθερώνει; Ερωτήματα σαν αυτά διερευνώνται στην παράσταση «Η Κιβωτός του Νώε» του Σικελού Μικελάντζελο Φαλβέτι, που παρουσιάζεται από την ομάδα λυρικού θεάτρου Ραφή σε πανελλήνια πρώτη στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου (21.30) στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Το ορατόριο «Η Κιβωτός του Νώε» του τολμηρού ιερωμένου προκάλεσε σάλο στην εποχή του, καθώς, αντί βιβλικών προσώπων, πρωταγωνιστούσαν στοιχεία της φύσεως: το νερό, η φωτιά, ο αέρας. Η σκηνοθεσία φέρνει στο προσκήνιο επίκαιρα ζητήματα και διεκδικήσεις, σκοπεύοντας να παρασύρει το κοινό σε μια σαγηνευτική σύνθεση, που δημιουργείται από ήχους παλαιών οργάνων και ανατολίτικα μακάμια έως θορύβους ζώων.

Η διασκευή, η σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια όπως και οι φωτισμοί είναι της ομάδας performance Nova Melancholia (Βασίλης Νούλας, Κώστας Τζημούλης), ενώ η ενορχήστρωση και η μουσική προετοιμασία των Πάνου Ηλιόπουλου και Θάνου Πολυμενέα – Λιοντήρη.

Ερμηνεύουν οι μουσικοί Μιχάλης Σιγανίδης, Χάρης Λαμπράκης, Πάνος Ηλιόπουλος, Γιάννος Γιοβάνος, Γκίντο ντε Φλάβις, Θάνος ΠολυμενέαςΛιοντήρης, Ζωή Πουρή και οι τραγουδιστές Γιάννης Φίλιας, Λητώ Μεσσήνη, Νίκος Σπανάτης, Γιώργος Ρούπας, Αναστασία Κότσαλη.

«Η Κιβωτός του Νώε», η οποία θα παρουσιαστεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους, περιλαμβάνεται επίσης στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δωδώνης, όπου θα παρουσιαστεί στις 5 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο της Ηπείρου.

Δείτε επίσης: Ολίβια ντε Χάβιλαντ: «Έφυγε» η τελευταία επιζήσασα του «Όσα παίρνει ο άνεμος»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This