Κλείνει τα 95 ο Μίκης Θεοδωράκης! Συναυλία στο Θησείο προς τιμήν του και οι ευχές από την Μελίνα Ασλανίδου

Must Read

Λόγω των γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 95 του χρόνια, θα πραγματοποιηθεί σήμερα συναυλία προς τιμήν του, στην Πλατεία Θησείου – Αττική στις 20:30, από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο σειράς συναυλιών της ΕΛΣ.

Θα παρουσιαστούν εμβληματικά τραγούδια που άφησαν εποχή και ταυτίστηκαν με τον ελληνισμό για περισσότερο από μισό αιώνα. Δεν θα λείψουν επίσης οι λυρικές και επικές αναφορές από τους κύκλους των τραγουδιών του, στους οποίους συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, «ψηφίδες» από τα παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικά στολίδια και σπουδαία λαϊκά έργα.

Συμμετέχουν οι, ερμηνευτές, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέττυ Χαρλαύτη, που επικυρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την διαχρονικότητα των μηνυμάτων της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, μεταλαμπαδεύοντας το βαθύτερο νόημά τους στις νεότερες γενιές. Μαζί τους στο πιάνο, ο ενορχηστρωτής και Υπεύθυνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μια δεκαετία.

Με αφορμή τα γενέθλιά του μουσικοσυνθέτη που έχει γράψει ιστορία με τις δημιουργίες του, η γνωστή ερμηνεύτρια, Μελίνα Ασλανίδου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, του ευχήθηκε με τον πιο συγκινητικό τρόπο, δείχνοντας του έτσι, τον σεβασμό που τρέφει ως προς το πρόσωπό του

«Σήμερα ο εθνικός μας συνθέτης έχει τα γενέθλια του…
Σ ευχαριστούμε ολόψυχα για την ανάταση ψυχής που μας προσφέρεις με το έργο σου όλα αυτά τα χρόνια και μας κανείς περήφανους ως Έλληνες…
Χρόνια πολλά τιτανομέγιστε ..»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This